Antena 3 CNN Actualitate Social Misterul apei roșii din lacul IOR Bucureşti, descifrat de autorităţi

Misterul apei roșii din lacul IOR Bucureşti, descifrat de autorităţi

Autoritățile au reușit să afle de ce apele lacului IOR din Bucureşti s-au înroșit. De vină este o algă roșie care a invadat lacul. Aceasta nu este toxică și nu afectează calitatea apei sau fauna acvatică.

Misterul apei roșii din lacul IOR Bucureşti, descifrat de autorităţi
de Claudia Popovici    |    12 Mar 2021   •   17:15

Apa lacului din Parcul IOR din Capitală s-a înroșit în luna februarie. Fenomenul bizar a fost observat de bucureştenii care s-au plimbat pe marginea lacului.

Autoritățile au luat probe din apă și au avut mai multe piste, inclusiv o poluare masivă. Rezultatele analizelor făcute de specialiștii de la Apele Române arată că algele sunt de vină.

"Colegii de la Apele Române ne informează că au identificat prezența unei alge roșii pe nume Crysococcus, conform ultimelor rezultate de analiză ale apei lacului IOR din București. Este o algă brun-aurie care are o perioadă de dezvoltare primăvara timpuriu, atunci când temperatura apei este până la 13 grade”, au anunțat reprezentanții Ministerului Mediului.

Alga descoperită în apele lacului bucureștean nu este de natură toxică. Prin urmare, prezența ei nu afectează nici calitatea apei și nici fauna acvatică.

Lacul IOR se află în administrarea Primăriei Sectorului 3 căreia i s-a solicitat să continue monitorizarea calității apei, atât din punct de vedere bacteriologic, cât și al faunei acvatice.

×
Subiecte în articol: Lacul IOR apa roşie lac București
Parteneri
Horoscop 5 decembrie 2023. Racii sunt deschişi la provocări
x close