Antena 3 CNN Actualitate Social ANUNȚUL BOMBĂ făcut de premierul Mihai Tudose după PROTESTELE din fața Guvernului

ANUNȚUL BOMBĂ făcut de premierul Mihai Tudose după PROTESTELE din fața Guvernului

ANUNȚUL BOMBĂ făcut de premierul Mihai Tudose după PROTESTELE din fața Guvernului
04 Oct 2017   •   15:29

Update 15.10: În urma discuțiilor pe care sindicaliștii le-au avut cu premierul Mihai Tudose, s-a ajuns la concluzia că se ia în analiză netransferarea contribuțiilor.

„Legat de cele două revendicări, a rămas stabilit ca să se ia în analiză netransferarea taxelor sociale de la angajator la angajat, dar să se analizeze implicația acestei măsuri asupra legii salarizării bugetare și să se găsească soluții. A rămas ca vineri dimineață, la ora 10, să avem o întâlnire cu dl prim ministru pentru a rezolva acest aspect. Legat de al doilea element, a rămas ca să se realizeze un grup de lucru cu ministerele care au implicații în construcția legislativă, iar în termen de o lună de zile reprezentanții angajaților împreună cu echipa respectivă să finalizeze un propiect de act normativ, care să facă modificarea legii dialogului social”, a spus Hossu, după întrevederea avută cu premierul Tudose.

Mihai Tudose mai precizat că nu s-a luat decizia renunțării la transferarea CAS de la angajat la angajator, dar nu a exclus soluția unei „compensări”.„ Dacă se poate să nu mai facem acest transfer, să vedem cum compensăm. De vineri, cum v-a spus și dl președinte, avem un punct de lucru. Trebuie să vorbim cu toate confederațiile sindicale, ca toată lumea să fie de acord.”, a spus Mihai Tudose.

----------------------------

Update 13.00: O parte a protestatarilor din Piaţa Victoriei - angajaţi din sistemul sanitar - au pornit în marş spre Ministerul Sănătăţii, în timp ce câteva mii de persoane protestează în faţa Guvernului, potrivit news.ro.

----------------------------

Update 11.37: În urmă cu puțin timp, liderul Cartel Alfa, Bogdan Hossu, împreună cu o delegație a liderilor care sunt în piață, a intrat la negocieri cu premierul Tudose. Înainte să intre în sediul Guvernului, Bogdan Hossu a anunțat că „nu am venit să dăm jos Guvernul, dar o vom face dacă nu găsim înțelegere”.

----------------------------

Guvernul Mihai Tudose se confruntă cu primul miting de amploare din istoria sa. Potrivit organizatorilor, Confederația Națională Sindicală "Cartel Alfa", la miting sunt așteptați să participe în intervalul 11:00 - 16:00, un număr de 10.000 de protestatari.

Protestul vine în contextul în care Executivul a decis să treacă plata asigurărilor sociale din sarcina angajatorului în sarcina angajatului.

„Am venit pentru a protesta împotriva Guvernului, pentru că vor să treacă taxele sociale în sarcina angajatorului, ceea ce va duce inevitabil la micșorarea salariului angajaților din România”, a spus unul dintre protestatari.

Măsura a fost catalogată drept o nouă formă de sclavagism.

În acest context, traficul rutier va fi restricţionat miercuri, în intervalul orar 8,30 - 16,30, în zona centrală a Capitalei.

×
Subiecte în articol: sindicalisti protest guvern miting
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close