Antena 3 CNN Actualitate Social "Întotdeauna mortul e de vină! Agenţii de poliţie sunt atenţi să nu supere copiii de bani gata!" | Psihologul Liviu Chesnoiu, despre tragedia produsă de șoferul drogat Vlad Pascu la 2 Mai

"Întotdeauna mortul e de vină! Agenţii de poliţie sunt atenţi să nu supere copiii de bani gata!" | Psihologul Liviu Chesnoiu, despre tragedia produsă de șoferul drogat Vlad Pascu la 2 Mai

Psihologul Liviu Chesnoiu, colonel de poliție în retragere, a comentat, la Antena 3 CNN, informațiile legate de acțiunea agenților de poliție din Constanța în cazul lui Vlad Pascu, șoferul de 19 ani care a condus drogat și a ucis doi tineri în localitatea constănțeană 2 Mai, sâmbătă dimineața.

"Întotdeauna mortul e de vină! Agenţii de poliţie sunt atenţi să nu supere copiii de bani gata!" | Psihologul Liviu Chesnoiu, despre tragedia produsă de șoferul drogat Vlad Pascu la 2 Mai
de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Aug 2023   •   11:42

Pascu fusese oprit de agenții de poliție din Constanța în aceeași noapte și lăsat să plece cu mai puțin de o oră înainte să se producă tragedia, deși în mașina lui au fost găsite droguri.

El a fost testat doar cu etilotestul, fără să fie testat și cu aparatul drug-test.

Poliția a invocat faptul că singurul agent care era instruit să folosească acest aparat s-ar fi aflat în concediu medical.

Potrivit Observator News, mașina cu care Pascu i-a spulberat pe cei doi tineri - un Mercedes decapotabil - nu avea asigurare RCA.

După producerea accidentului, șoferul de 19 ani a fost testat pentru stupefiante. Testele au stabilit că acesta consumase trei tipuri droguri: cocaină, amfetamină şi metamfetamină.

Citește și: Șoferul drogat, care a ucis doi tineri în accidentul de la 2 Mai, nu avea asigurare!

Psiholog, colonel de poliție în retragere:  "Polițiștii sunt atenți să nu-i deranjeze pe copiii de bani gata. Asta-i atmosfera pe Litoral!"

"Sunt constănțean și cunosc foarte bine zona aceea unde s-a întâmplat accidentul. În primul rând, aș vrea să vă spun că nu prea s-a discutat despre zona respectivă. Acolo nu există trotuare. Nu știu dacă tinerii (victimele, n.r.) care mergeau la acea oră, dimineața, se deplasau pe partea dreaptă sau pe partea stângă.

Dacă ar fi mers pe partea stângă, cred că ar fi văzut mașina care se apropie de ei și ar fi putut să sară. Acolo, dacă cineva merge pe jos, riscă să pățească ceva dacă nu se deplasează pe partea stângă.

(...) Întotdeauna mortul e de vină la noi. Și întotdeauna plătește acarul Păun. Eu cred că acești polițiști, când dau peste nu știu ce om de bani gata sau peste copii de bani gata, la cât sunt ei certați de șefi, sunt foarte atenți să nu deranjeze pe nimeni. Cam asta este, din punct de vedere psihologic, atmosfera la noi pe litoral.

Dacă ar fi respectat legea - cum este dl. Godină al nostru, care n-are mamă, n-are tată, din punctul ăsta de vedere...Dar, vedeți dumneavoastră, se fac presiuni asupra polițiștilor. 

Dacă această toleranță zero de care se vorbește și în spațiul public s-ar fi aplicat și în cazul acestui tânăr, el n-ar fi avut permis de conducere de prima dată când a 'călcat pe bec'.

Deci, drogații și alcoolicii cronici nu au, după umila mea părere, dreptul de a avea permis de conducere. Sunt oameni care au pe mână o armă, cum sunt mașinile astea puternice, și pot face foarte mult rău, lor și celor din jur, care nu au nicio vină", a spus Liviu Chesnoiu la Antena 3 CNN.

Foto: Vlad Pascu, șoferul de 19 ani care s-a urcat drogat la volan și a ucis doi oameni

×
Subiecte în articol: Vlad Pascu Liviu Chesnoiu 2 Mai droguri
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close