Antena 3 CNN Actualitate Social Moţiunea împotriva ministrului Economiei, Claudiu Năsui, a picat la Senat

Moţiunea împotriva ministrului Economiei, Claudiu Năsui, a picat la Senat

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a supravieţuit, marţi, în Senat, primului test politic important din mandatul său.

Moţiunea împotriva ministrului Economiei, Claudiu Năsui, a picat la Senat
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    16 Mar 2021   •   18:41

Moţiunea simplă iniţiată de PSD la adresa ministrului Economiei, Claudiu Năsui, a fost respinsă de senatori.

În favoarea moţiunii s-au pronunţat 55 parlamentari, iar împotriva acesteia, 72. A fost înregistrată şi o abținere.

Remarcabil este faptul că împotriva lui Năsui şi în favoarea moţiunii s-au pronunţat mai mulţi parlamentari decât cei care au semnat documentul.

De asemenea, voturile împotriva ministrului sunt mai multe decât numărul de senatori din grupul PSD, ceea ce demonstrează că împotriva ministrului au votat şi parlamentari dintr-o altă formaţiune, cel puţin.

Votul a fost secret, cu bile.

Ministrul Năsui, acuzat de PSD că a subminat economia naţională

Cei 41 de semnatari ai documentului intitulat "O Românie în agonie, cu Năsui la Economie" au solicitat demiterea "imediată" a ministrului Economiei, Claudiu Năsui.

Evetuala adoptare a unei moţiuni simple într-o Cameră parlamentară nu duce, automat, la demisia ministrului vizat, însă are efectul unui blam politic.

Camera Deputaţilor sau Senatul poate adopta o moţiune simplă prin care să-şi exprime poziţia cu privire la o problemă de politică internă sau externă ori, după caz, cu privire la o problemă ce a făcut obiectul unei interpelări, se spune la articolul 112 din Constituţia României.

Social-democrații îl acuză pe Năsui că nu are o strategie pentru susținerea industriei românești.

"Dacă o putere străină ostilă și-ar fi propus să destabilizeze economia națională și producția românească, cea mai rapidă cale de a realiza acest obiectiv ar fi fost să-l pună pe Claudiu Năsui ministru la Economie.

Nici cele mai oculte forțe externe, nici cele mai perfide planuri de subminare a unei economii naționale n-ar fi reușit, în ani de zile, dezastrul produs de Claudiu Năsui în fruntea Ministerului Economiei în doar 70 de zile", au afirmat iniţatorii moțiunii simple.

Ministrul Economiei: M-ați chemat aici fiindcă am închis niște robineți de bani 

La rândul său, ministrul Economiei, Claudiu Năsui, le-a reproșat senatorilor PSD că l-au chemat în Parlament pentru că a închis "robineți de bani care mergeau către niște mafii politice"  şi a adăugat că nu se lasă intimidat de moțiunea simplă din Senat.

"Din aceste moțiuni reiese un clasament al fricii PSD și al fricii unui vechi sistem de a face politică (...)

Vorbiți despre destabilizarea economiei în 70 de zile. Recunosc că este chiar hilar (...)

M-ați chemat aici fiindcă am închis niște robineți de bani care mergeau către niște mafii politice. Am deranjat interesele dvs financiare. Înainte erați loviți de o justiție care începea să funcționeze și acum sunteți loviți unde vă doare mai tare - la bani.

Aveți impresia că puteți să mă intimidați, dar nu veți reuși. Dezmățul pe banii contribuabilului s-a încheiat",  a spus ministrul în plenul Senatului.

×
Subiecte în articol: claudiu nasui motiune simpla
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close