Antena 3 CNN Actualitate Social Motivul pentru care nu s-au raportat morţii de coronavirus de la Suceava: „Să nu se interpreteze”

Motivul pentru care nu s-au raportat morţii de coronavirus de la Suceava: „Să nu se interpreteze”

Ionel Oprea, managerul care a coordonat activitatea militarilor de la spitalul Suceava, susține că explicaţia personalului pentru faptul că nu a raportat la timp numărul total de persoane decedate în urma coronavirusului. „Să nu se interpreteze”, a precizat Oprea, citând răspunsul primit de la spital.

Motivul pentru care nu s-au raportat morţii de coronavirus de la Suceava: „Să nu se interpreteze”
Sursa foto: hepta
01 Mai 2020   •   20:35

„S-a dat dispoziţie scris ca toate aceste lucruri să se remedieze şi să fie raportate. Când am revenit şi am verificat, o parte din ele nu fuseseră înregistrate în sistem. Doamna de acolo a zis că s-a temut ca să nu se interpreteze. 

Ce să se interpreteze, doamnă? Sunt decese şi trebuiau să fie introduse. Disciplina în serviciu nu face parte din educaţia profesională a tuturor de acolo. Spuneau aşa, cu seninătate, că au considerat că nu e cazul sau: da, le facem. Dar de ce nu le-aţi făcut? Cine şi ce interes are să ascundă nişte decese? Nu am fost în stare să le înţeleg determinarea sau cauzalitatea”, a spus generalul Ionel Oprea la Digi 24.

×
Subiecte în articol: Suceava morti coronavirus
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close