Antena 3 CNN Actualitate Social Mugur Ciuvică: „În Italia, la un moment dat era și 50% impozitul. Acolo trebuiau deduceri, nu la noi”

Mugur Ciuvică: „În Italia, la un moment dat era și 50% impozitul. Acolo trebuiau deduceri, nu la noi”

Mugur Ciuvică: „În Italia, la un moment dat era și 50% impozitul. Acolo trebuiau deduceri, nu la noi”
13 Apr 2017   •   19:14

Mugur Ciuvică a recunoscut că nu este de acord cu deducerile la un impozit de 10% și asta pentru că nu se impune, fiind deja foarte mic. Analistul a dat exemplu și cazul Italiei care, la un moment dat, avea un impozit de 50%.

„Mie mi se pare o chestie absolut anormală ca la un impozit, cotă unică, de 10% pe venit, să mai dai și deduceri, deja e foarte mic. Păi fă-l zero. De asta spun că nu o să se aplice în România. Eu știu din anii 90, când eram în Italia, prietena mea de atunci, fosta mea iubită, doctor stomatolog, avea de asta cu comercialista se cheamă acolo consultantul, contabilul, practic funcționezi ca o mică firmă și ai posibilitatea să deduci. Dar la italieni sunt impozite, la un moment dat era și 50% impozitul, și normal că nu-l plătea nici dracu. Și atunci venea ăla, și îți spunea: uite deduc mașina, poți să-ți cumperi mașină, ți-o deduc de la impozit, îți mai deduc nu știu ce, și nu mai plăteai 50%, ci 20-25%”, a declarat Mugur Ciuvică, în emisiunea La Ordinea Zilei.

×
Subiecte în articol: La Ordinea Zilei mugur ciuvica
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close