Antena 3 CNN Actualitate Social Mugur Ciuvică: Sfaturile Poliţiei pentru prevenirea violului arată o "recunoaştere a neputinţei" instituţiei

Mugur Ciuvică: Sfaturile Poliţiei pentru prevenirea violului arată o "recunoaştere a neputinţei" instituţiei

Mugur Ciuvică: Sfaturile Poliţiei pentru prevenirea violului arată o "recunoaştere a neputinţei" instituţiei
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    23 Iul 2015   •   18:17

Sfaturile recomandate de Poliţia Română pentru prevenirea violurilor, în care se pune accent pe evitarea "ţinutelor şocante", arată că instituţia îşi recunoaşte neputinţa, a spus preşedinte Grupul de Investigaţii Politice, Mugur Ciuvică.

Cum ne sfătuieşte Poliţia Română să ne ferim de violuri
 
Aceste recomandări denotă o "recunoaştere a neputinţei Poliţiei", a comentat preşedintele GIP, Mugur Ciuvică, joi, la emisiunea 100 de minute, de la Antena 3.

Printre recomandările Poliţiei se numără:

- vestimentaţia decentă şi comportarea modestă nu incită la acostări; 
 
- o ţinută şocantă şi un comportament ambiguu reprezintă factori favorizanţi în astfel de situaţii.

Recomandările Poliţiei vin după amploarea pe care a luat-o cazul violului de la Vaslui. Şapte tineri cu vârste cuprinse între 18 şi 27 de ani, din Vaslui, au sechestrat şi violat, în noiembrie 2014, o elevă de 18 ani, care ulterior a avut nevoie de îngrijiri medicale. Potrivit anchetatorilor, adolescenta a fost abuzată sexual în două rânduri, în aceeaşi seară, de cei şapte tineri.
 
La un moment dat, eleva a leşinat, fiind trezită de violatori cu alcool, după ce a fost stropită pe faţă.
 
Reţinuţi iniţial de poliţişti, cei şapte tineri au fost arestaţi preventiv de Judecătoria Vaslui la trei zile după consumarea violului. În aprilie, aceeaşi instanţă a decis eliberarea celor şapte vasluieni acuzaţi de viol şi plasarea lor în arest la domiciliu. Din 19 iunie, violatorii elevei din Vaslui sunt cercetaţi sub control judiciar, iar decizia magistraţilor nu a fost atacată de procurori. 

×
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close