Antena 3 CNN Actualitate Social Un român a murit după ce a strigat ore în şir după ajutor sub zidurile unei case care s-a prăbuşit în Italia

Un român a murit după ce a strigat ore în şir după ajutor sub zidurile unei case care s-a prăbuşit în Italia

Tragedia a avut loc la o casă din Italia aflată în renovare. Potrivit martorilor, zidurile casei s-au prăbuşit din senin peste cei şase muncitori care se aflau pe şantier. Patru dintre ei au reuşit să scape cu bine, în timp ce doi muncitori, unul român şi unul macedonean, au murit prinşi sub dărâmături, după ce au strigat ore în şir după ajutor.

Un român a murit după ce a strigat ore în şir după ajutor sub zidurile unei case care s-a prăbuşit în Italia
de Claudia Popovici    |    15 Mar 2021   •   17:33

Tragedia a avut loc sămbătă după-amiază, în localitatea italiană San Pio delle Camere din provincia L’Aquila, Italia. Potrivit presei locale, casa pe care cei șase muncitori o renovau era una dintre cele afectate de cutremurul din 2009. Din primele informaţii, zidurile s-au prăbușit din senin, cel mai probabil din cauza vibrațiilor provocate de alte lucrări efectuate într-o parte a construcției.

Cei doi muncitori au strigat ore în şir după ajutor

La fața locului au intervenit imediat mai multe echipaje de voluntari şi pompieri care au început să-i caute pe cei doi muncitori sub dărâmături. Potrivit echipelor de salvare, operaţiunea a fost foarte dificilă pentru că cei doi bărbaţi au rămas prinși în partea cea mai joasă a casei, unde se afla un beci pentru vinuri. 

Oamenii au strigat după ajutor ore în şir şi la un moment dat nu s-a mai auzit nimic. Cei doi muncitori au murit sub dărâmături. În jurul orei 21:00, ora Italiei, pompierii şi voluntarii încă mai săpau pentru a ajunge la trupurile neînsuflețite prinse sub dărâmături.

"Un fapt grav, care ne întristează, moartea la locul de muncă a doi muncitori în San Pio delle Camere. O altă tragedie care pune sub semnul întrebării lipsa măsurilor de prevenție și a controalelor. Fără siguranță, nu există demnitate în muncă”, a declarat la aflarea veștii, Luigi Sbarra, secretarul general al sindicatului CISL, citat de presa locală.

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: muncitor roman casa Italia macedonean
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close