Antena 3 CNN Actualitate Social Show aviatic de zile mari și concurs de airsoft în Dâmbovița la inaugurarea Muzeului Veteranilor

Show aviatic de zile mari și concurs de airsoft în Dâmbovița la inaugurarea Muzeului Veteranilor

Muzeul Veteranilor, de la viitorul Centru de Recuperare și Refacere pentru Veterani, de lângă Mănăstirea Dealu, a fost inaugurat sâmbătă, în cadrul unui show aviatic de zile mari, cu elicoptere și parașutiști.

Show aviatic de zile mari și concurs de airsoft în Dâmbovița la inaugurarea Muzeului Veteranilor
Sursa foto: Getty Images
de Cristi Georgescu    |    24 Iul 2021   •   19:40

Evenimentul a fost organizat de Asociaţia Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi "Sf. Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir" în colaborare cu Primăria Aninoasa şi Primăria Târgovişte.

Aflat lângă Mănăstirea Dealu, centrul, loc în care a învățat și Regele Mihai, a reunit povești de viață ale unor militari care au luptat dârzi în fața inamicilor, pe câmpul de luptă din străinătate.

În cadrul evenimentului a avut  loc un marş al veteranilor. A fost prilej numai bun de a omagia și de a depana amintiri, nu tocmai plăcute ale veteranilor din timpul misiunilor din teatrele de operatiuni.

Pe lângă spectacolul aviatic, cei prezenţi au luat parte la un concurs de airsoft, unde au putut admira arme, uniforme, tehnică militară şi fotografii surprinse de veterani pe perioada exercitării misiunilor în teatrele de operaţiuni.  

Atenția a fost acaparată și de către Clubul Militarilor Motociclişti ,,Green Knights România 1" şi alţi militari veterani, atât din MAPN cât şi din MAI.

În completarea evenimentului, cei prezenți au avut parte și de o aplicație a militarilor, care au coborât în rapel dintr-un elicopter în cadrul unui exercitiu tactic.

Cine a pus bazele centrului medical de tratament şi recuperare pentru militari

Asociația Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități "Sf. Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir" a pus bazele unui nou proiect dedicat celor pe care îi reprezintă, dar și acelora care se vor declara interesați de acesta.

Veteranii şi militarii răniţi în teatrele de operaţii din Afganistan şi Irak au pus bazele singurului centru medical de tratament şi recuperare pentru militari din România şi din estul Europei.

Centrul, format din două pavilioane, se află lângă la Mănăstirea Dealu, din comuna dâmboviţeană Aninoasa, şi are o suprafaţă de 102.000 metri pătraţi.

În faza finală, va putea găzdui 434 de militari şi pe familiile acestora. Momentan din lipsa de fonduri, lucrarile la centru bat pasul pe loc.

Răspunzători de desfășurarea evenimentului sunt și cei care ne-au devenit parteneri în acest proiect: Primăria localității Aninoasa, Ghost Regiment, Iron Sky Team, Forțele pentru Operații Speciale, cărora le mulțumim, pe această cale.

×
Parteneri
Mobilizare impresionantă pentru Aryan, copilul rătăcit
x close