Antena 3 CNN Actualitate Social Ninsoare portocalie în România. Ultimele informații de la directorul ANM

Ninsoare portocalie în România. Ultimele informații de la directorul ANM

Ninsoare portocalie în România. Ultimele informații de la directorul ANM
23 Mar 2018   •   18:21

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, vineri, un cod galben de ninsori și intensificări ale vântului, până la ora 20.00. 

În jumătatea de est a Munteniei, în Dobrogea și în cea mai mare parte a Moldovei ninsorile vor continua, dar vor fi în diminuare ca intensitate. Vântul va mai avea intensificări, cu viteze la rafală în general de 45...55 km/h, temporar de peste 60 km/h în Bărăgan, viscolind și spulberând zăpada și diminuând vizibilitatea. 

„Este în vigoare până vineri seara, la ora 20.00. Intensificările în partea de sud-est vor atinge la rafale viteze de 40 de km/h. A nins, în jumătatea sudică a țării, acolo unde am avut în vigoare avertizarea meteorologică de cod galben și portocaliu”, a declarat pentru Antena 3, directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu.

Praful saharian a colorat zăpada în portocaliu în unele zone ale ţării. Meteorologii au explicat că praful saharian ajunge deasupra României în fiecare primăvară, însă de data aceasta situaţia a fost una inedită pentru că în ţara noastră a şi nins.

„Sunt concentrații de praf saharian semnalate la sud de România. A se observa masa de aer rece dinspre Câmpia Rusă, la contactul cu aportul de umezeală dinspre Bazinul Mării Mediteraneene, tocmai diferențele termice între cele două mase cu caracteristici termice diferite dă acest fenomen”, a mai spus Elena Mateescu.

 

×
Subiecte în articol: Elena Mateescu România vreme meteo
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close