Antena 3 CNN Actualitate Social Noi avertizări de la meteorologi! Cod galben de polei în mai multe zone din țară

Noi avertizări de la meteorologi! Cod galben de polei în mai multe zone din țară

Noi avertizări de la meteorologi! Cod galben de polei în mai multe zone din țară
Sursa foto: Foto: Agerpres
26 Ian 2019   •   09:23

Meteorologii au emis avertizări nowcasting cod galben de vânt, ceaţă și polei pentru judeţele Constanța, Tulcea, Botoșani și Covasna. 

În Capitală a fost în vigoare un cod portocaliu de polei, iar efectele se văd sâmbătă dimineață. De asemenea, în zonele de munte va ninge abundent.

Avertizările nowcasting cod galben emise de Administraţia Naţională de Meteorologie pentru cele două judeţe sunt valabile până la ora 12.00, respectiv 11.00.

Astfel, în zona de litoral a județelor Constanța și Tulcea vor fi, până la ora 12.00, intensificări ale vântului ce pot depăşi la rafală 55 - 65 de kilometri pe oră.

În județul Constanța se semnalează ceaţă care determină vizibilitate scăzută, local sub 200 de metri și izolat sub 50 de metri.

Totodată, până la ora 11.00, în județul Tulcea se semnalează burniță și ploaie care depune polei.

Județele Botoșani și Covasna sunt, până la ora 9.00, sub avertizare cod galben de ceață cu depuneri de chiciură, respectiv depuneri de polei din ploaie slabă sau burniță.

Pe de altă parte, vineri, Administrația Națională de Meteorologie a prelungit o atenționare cod galben de ploi, polei și ninsori la munte până sâmbătă, la ora 14.00, extinzând și numărul județelor afectate de aceste fenomene. Județele vizate sunt Caraș Severin, Mehedinți, Gorj, Dolj, Vâlcea, Olt, Argeș, Teleorman, Dâmbovița, Giurgiu, Prahova, Ilfov, Buzău, Ialomița, Călărași, Brăila, Vrancea, Bacău, Vaslui, Galați, Hunedoara, Alba, Sibiu, Brașov și Covasna.

×
Subiecte în articol: polei avertizari meteorologi
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close