Antena 3 Actualitate Social Noi avertizări emise de hidrologi! Cod galben de inundaţii pe râuri din mai multe judeţe

Noi avertizări emise de hidrologi! Cod galben de inundaţii pe râuri din mai multe judeţe

12 Iul 2018   •   22:10
Noi avertizări emise de hidrologi! Cod galben de inundaţii pe râuri din mai multe judeţe
Sursa foto: Foto: Pixabay.com

Hidrologii au instituit Cod galben de inundaţii pe râuri mici din judeţele Sibiu, Braşov şi Harghita, valabil joi noaptea până la ora 24:00.

Potrivit Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale Cotelor de atenţie pe râurile mici din bazinele hidrografice Olt - afluenţii aferenţi sectorului amonte confluenţă Cibin - aval S.H. Hoghiz, Hârtibaciu (afluent al râului Cibin), judeţele Sibiu, Braşov şi Harghita.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice Hârtibaciu - bazin superior, Gorgan (Valea Lungă). 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close