Antena 3 CNN Actualitate Social Un nou val de scumpiri pentru transport, apă, canal, iluminat stradal

Un nou val de scumpiri pentru transport, apă, canal, iluminat stradal

Scumpiri uriaşe la iluminatul stradal, transport public, servicii de apă şi canalizare din cauza noilor prevederi din ordonanţa compensărilor. Asta i-ar putea aştepta pe români. Este un scandal uriaş pe tarifele la energie electrică şi gaze ce vor fi valabile până anul viitor, în august. Ordonanţa care plafonează preţurile la curent şi gaze pentru populaţie şi firme ajunge astăzi în Parlament şi ar putea fi modificată.. 

Un nou val de scumpiri pentru transport, apă, canal, iluminat stradal
de Vasile Marcu    |    06 Sep 2022   •   10:45

Sunt controverse pe noua ordonanţă de urgenţă pentru că specialiștii susțin că în momentul de față, față de vechea reglementare, aceasta nu mai plafonează prețul curentului electric, spre exemplu, pentru societăți, ci doar pentru populație și serviciile sociale în spitale, școli, instituții sociale.

Dar celelalte servicii comunale, cum ar fi cel de apă și canalizare, cum ar fi iluminatul stradal, colectare a gunoiului, adică serviciile de salubrizare, toate acestea vor trebui să plătească costul curentului electric la prețul pieței. Asta înseamnă costuri chiar şi de 10-20 de ori mai scump, ceea ce, evident, se va reflecta în prețul pe care îl va plăti populația pentru aceste servicii.

Prin urmare, în momentul de față, parlamentarii vor să modifice ordonanţa în comisiile de specialitate de la Senat și se va întâmpla acest lucru, începând de astăzi când vor veni cu noi amendamente.

Rămâne de văzut dacă vor trece toate aceste amendamente, pentru că în interiorul coaliției de guvernare, al parlamentarilor de acolo, încă există opinii diferite. Așteptăm să vedem astăzi cum, la ședința biroului permanent va trimite această ordonanță către comisiile de specialitate și să vedem ce modificări suferă, dacă prețul pentru utilități va scădea sau nu.

×
Subiecte în articol: ordonanța pe energie scumpiri
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close