Antena 3 CNN Actualitate Social Un nou skatepark se va deschide în Brașov. Aici se vor reuni amatorii de skateboard, role și graffiti

Un nou skatepark se va deschide în Brașov. Aici se vor reuni amatorii de skateboard, role și graffiti

O asociație din Brașov își propune să deschidă un parc tematic pentru amatorii de skateboard și role dar și pentru artiștii în graffiti, care nu au un spațiu unde să își exprime ideea artistică.

Un nou skatepark se va deschide în Brașov. Aici se vor reuni amatorii de skateboard, role și graffiti
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    16 Iul 2021   •   19:52

În premieră în România, parcul va reuni amatorii de skateboard şi patine cu rotile, dar va fi și un spaţiu de exprimare pentru cei care realizează graffiti. Momentan proiectul stagnează din cauza lipsei terenului, conform știri pe surse.

"Mi-aş dori foarte mult ca acest concept să fie implementat, pentru prima dată în România, aici, la Braşov. Pe lângă faptul că ar atrage mai mulţi turişti, ar crea şi nişte facilităţi interesante pentru cei din comunitatea locală.

Ne-am gândit la construirea unui parc pentru skateri şi rolleri, dar şi pentru cei care practică această formă de artă urbană, numită generic graffiti", a spus preşedintele Asociaţiei de Bun-simţ Turistic şi Atitudine Civică, Cristina Predoiu, conform știri pe surse.

Proiectul are și o latură educativă, oferind autorilor de artă urbană posibilitatea de a se exprima, într-un cadru bine organizat, astfel protejându-se zidurile orașului. 

"Ne dorim crearea unui parc tematic amenajat de la zero, nu vrem să intervenim asupra unui parc în care oamenii se plimbă şi ies să ia o gură de aer proaspăt.

Din păcate, până la ora aceasta nu am reuşit să identificăm o zonă potrivită. Toate proiectele noastre se realizează doar din surse financiare private.

Sponsorii sunt dispuşi să ne ajute, însă degeaba am reuşit noi să adunăm banii necesari dacă nu găsim terenul", a mai adăugat Cristina Predoiu.

×
Subiecte în articol: skatepark Brașov skateboard role graffiti
Parteneri
Marcel Ciolacu, prezentat ca "viitorul preşedinte al României"
x close