Antena 3 CNN Actualitate Social Noua lege a pensiilor intră în linie dreaptă. Anunțul făcut de premierul Dăncilă

Noua lege a pensiilor intră în linie dreaptă. Anunțul făcut de premierul Dăncilă

Noua lege a pensiilor intră în linie dreaptă. Anunțul făcut de premierul Dăncilă
de S.T.    |    20 Sep 2018   •   14:36

Noua lege a pensiilor intră în linie dreaptă. Proiectul va fi prezentat în Consiliul Naţional Tripartit, ceea ce înseamnă, practic, un nou pas în plus către adoptare.

„Noua lege a pensiilor va fi prezentată astăzi sindicatelor şi patronatelor în Consiliul Naţional Tripartit, astfel încât să respectăm calendarul pe care ni l-am propus pentru adoptarea şi punerea acestei legi în aplicare. Proiectul realizat de Ministerul Muncii se bazează pe principii sănătoase, care să asigure sustenabilitatea sistemului de pensii publice, dar şi venituri mai mari românilor. Este un proiect bun, care rezolvă, în primul rând, inechităţile din sistemul public de pensii şi care va duce la creşteri substanţiale a pensiilor. Acest proiect este rezultatul bunei guvernări, care împreună cu alte măsuri au dus la creşterea veniturilor pensionarilor”, a anunţat, joi, premierul Viorica Dăncilă în deschiderea şedinţei de Guvern.

Premierul a reaminitit că de la preluarea guvernării de către actuala coaliţie, pensiile au crescut în trei etape, de trei ori, ultima majorare aplicându-se începând cu 1 iulie 2018.
 

×
Parteneri
Salariul necesar pentru o pensie de 2.000 de lei
x close