Antena 3 CNN Actualitate Social Noua specie de insecte care a invadat Bucureştiul. Spray-ul antitânţari nu are efect asupra lor

Noua specie de insecte care a invadat Bucureştiul. Spray-ul antitânţari nu are efect asupra lor

Noua specie de insecte care a invadat Bucureştiul. Spray-ul antitânţari nu are efect asupra lor
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de M.Z.    |    14 Aug 2017   •   08:59

Tigrii platanului au invadat Capitala. Vorbim despre o specie de insectă care îi terorizează pe bucureşteni atunci când ies în parcuri la plimbare sau pe stradă. 

Insecta intră şi în case, iar înţepătura sa este extrem de dureroasă. Vestea proastă este că nu prea există soluţii ca să scăpăm de ele.

Nimeni nu-şi dă seama cum a apărut insecta în România. Este originară din America de Nord și a venit în Europa în urmă cu 50 de ani. 

În Bucureşti, a fost văzută pentru prima oară în această vară, atunci când temperaturile au trecut de 40 de grade Celsius. 

Lupta cu tigrii platanului nu este deloc uşoară. Medicii spun că spray-urile antiţânţari nu au efect, aşa că e greu să scăpăm de înţepături. 

Pentru a scăpa de aceste insecte este nevoie de tratamente fitosanitare - în parcuri, scuaruri şi pe stradă. Acestea însă se pot face numai atunci când nu bate vântul, iar afară sunt temperaturi de până la 22 grade Celsius. 

×
Subiecte în articol: insecte
Parteneri
Surpriza la spitalul Pantelimon: O asistentă ar fi modificat dozele
x close