x close

Noua specie de insecte care a invadat Bucureştiul. Spray-ul antitânţari nu are efect asupra lor

de M.Z.    |    14 Aug 2017   •   08:59
Noua specie de insecte care a invadat Bucureştiul. Spray-ul antitânţari nu are efect asupra lor 418 Galerie foto (2) Foto: pixabay.com

Tigrii platanului au invadat Capitala. Vorbim despre o specie de insectă care îi terorizează pe bucureşteni atunci când ies în parcuri la plimbare sau pe stradă. 

Insecta intră şi în case, iar înţepătura sa este extrem de dureroasă. Vestea proastă este că nu prea există soluţii ca să scăpăm de ele.

Nimeni nu-şi dă seama cum a apărut insecta în România. Este originară din America de Nord și a venit în Europa în urmă cu 50 de ani. 

În Bucureşti, a fost văzută pentru prima oară în această vară, atunci când temperaturile au trecut de 40 de grade Celsius. 

Lupta cu tigrii platanului nu este deloc uşoară. Medicii spun că spray-urile antiţânţari nu au efect, aşa că e greu să scăpăm de înţepături. 

Pentru a scăpa de aceste insecte este nevoie de tratamente fitosanitare - în parcuri, scuaruri şi pe stradă. Acestea însă se pot face numai atunci când nu bate vântul, iar afară sunt temperaturi de până la 22 grade Celsius. 

Citeşte mai multe despre:

insecte Bucuresti
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati