Antena 3 CNN Actualitate Social O femeie care s-a operat de cancer în Austria, pusă în carantină cu 300 de oameni, la întoarcerea în România

O femeie care s-a operat de cancer în Austria, pusă în carantină cu 300 de oameni, la întoarcerea în România

Situaţie disperată pentru un român care a plecat cu soţia să o opereze în afara ţării, iar la întoarcere li s-a spus să stea în carantină, alături de alţi 300 de oameni.

O femeie care s-a operat de cancer în Austria, pusă în carantină cu 300 de oameni, la întoarcerea în România
Sursa foto: Poliţia de Frontieră Română
de M.Z.    |    09 Mai 2020   •   12:29

O femeie bolnavă de cancer tiroidian a fost refuzată la operaţie în ţara noastră, pe motiv că, având în vedere criza de COVID-19, operaţia putea fi amânată 2-3 luni, pentru că nu ar fi fost o urgenţă.

Cel puţin asta spune soţul femeii, Iulian Voicu, că i-ar fi spus mai mulţi medici de la noi.

După ce au aşteptat o lună şi jumătate la noi în ţară, cei doi au plecat în Austria, pentru ca femeia să fie operată.

După ce a fost operată acolo, la întoarcerea în ţară, autorităţile de la noi au spus că femeia trebuie să stea în carantină alături de alţi 300 de oameni, deşi ea fusese testată negativ de COVID-19 în Austria.

Arafat: Se lucrează la o derogare în acest sens

Soţul femeii operate, Iulian Voicu, a spus la Antena 3, că a refuzat să intre în acel centru cu soţia operată de cancer şi au stat în maşină mai bine de şapte ore.

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a spus, la Antena 3, că în prezent se lucrează la o derogare care să se dea în cazul anumitor persoane operate sau grav bolnave care vin din străinătate, să nu mai stea în carantină 14 zile.
 

×
Subiecte în articol: carantină Austria
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close