Antena 3 CNN Actualitate Social O jurnalistă de 33 de ani a fost asasinată. Trupul femeii a fost găsit pe mijocul drumului

O jurnalistă de 33 de ani a fost asasinată. Trupul femeii a fost găsit pe mijocul drumului

O jurnalistă de 33 de ani a fost asasinată. Trupul femeii a fost găsit pe mijocul drumului
16 Apr 2018   •   08:15

O jurnalistă salvadoriană, Karla Turcios, dată dispărută duminică, a fost asasinată, a anunţat cotidianul La Prensa Grafica, aparţinând grupului pentru care lucra, transmit AFP şi EFE. 

"Asasinarea jurnalistei Karla Turcios", a scris jurnalul pe contul său de Twitter. 

Potrivit cotidianului, corpul jurnalistei, în vârstă de 33 de ani, a fost descoperit pe un drum în împrejurimile localităţii Santa Rosa Guachipilin, la 100 de kilometri nord-est de San Salvador. 

O sursă din cadrul procuraturii salvadoriene a declarat pentru AFP că sâmbătă seară a fost descoperit corpul femeii pe drumul respectiv, dar în absenţa documentelor personale victima nu putut fi identificată pe loc şi corpul a fost transferat la morgă. 

Tânără a fost probabil strangulată, ceea ce va trebui confirmat de autopsie, a adăugat sursa. 

Dispariţia Karlei Turcios, mama unui copil, a fost semnalată duminică de familia sa şi de La Prensa Grafica. 

Potrivit unui poliţist citat de cotidian, soţul jurnalistei, Mario Huezo, a "recunoscut cadavrul". 

"Suntem solidari cu familia în aceste momente dificile", a declarat La Prensa Grafica, publicând pe Twitter o fotografie a tinerei jurnaliste. 

Preşedintele Salvadorului, Salvador Sanchez Ceren, a condamnat pe contul său de Twitter uciderea ziaristei Karla Turcios. 

"Am ordonat serviciilor noastre de securitate să efectueze o anchete rapidă şi eficientă pentru a trimite vinovaţii în faţa justiţiei cât mai curând posibil", a scris şeful statului salvadorian, citat de EFE. 

O sursă din cadrul procuraturii a declarat pentru AFP, fără să ofere detalii, că ancheta a început şi că "există diverse ipoteze" asupra morţii jurnalistei. "Nu există indicii că asasinarea ei are legătură cu activitatea de jurnalist", a declarat directorul poliţiei naţionale, Howard Cotto, citat de presa salvadoriană.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Cod portocaliu de ploi, grindină și vijelii! Avertizare meteo imediată
x close