Antena 3 CNN Actualitate Social O nouă descoperire la marginea unui râu din România. Elucidează o parte a istoriei noastre

O nouă descoperire la marginea unui râu din România. Elucidează o parte a istoriei noastre

O nouă descoperire la marginea unui râu din România. Elucidează o parte a istoriei noastre
Sursa foto: Foto: pixabay.com
22 Mai 2018   •   15:55

O echipă internaţională de cercetători, condusă de dr. Zoltán Csiki - Sava de la Facultatea de Geologie şi Geofizică a Universităţii din Bucureşti, a descoperit şi a descris o nouă specie de mamifer preistoric, care a fost contemporan cu dinozaurii pitici din Transilvania.

„La Litovoi studiile au început din 2014, când a fost descoperit specimenul respectiv (iunie 2014). Mai întâi a urmat prepararea, scanarea prin microtomografie computerizată, apoi studiul propriu-zis al specimenului şi al imaginilor digitale din tomograf", a declarat  conf. univ. dr. ing. Zoltán Csiki – Sava, pentru Descoperă.

Această specie nouă aparţine unui grup de mamifere primitive complet dispărut în zilele noastre, numite multituberculate.

Numele lor provine de la forma şi structura specială a dinţilor. Suprafaţa de masticaţie a premolarilor şi mai ales a molarilor este acoperită de un număr mare de mici excrescenţe (cuspi sau tuberculi) aşezaţi ordonat, în şiruri.

×
Subiecte în articol: descoperire istorie
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close