Antena 3 CNN Actualitate Social O primărie din România a fost executată pentru maşini stricate de gropi

O primărie din România a fost executată pentru maşini stricate de gropi

O primărie din România a fost executată pentru maşini stricate de gropi
Sursa foto: Foto: sighet247.ro
02 Oct 2015   •   20:11

Simona Niculescu a locuit 30 de ani în Franţa, iar în 2007 s-a decis să se întoarcă în România. A ales satul Băiculeşti, unde a şi construit o casă, însă nu şi-a pus problema că drumul de acces va fi o problemă.

 
„Când am rămas sinistrată, anul trecut, în decembrie, şeful ISU Băiculeşti, în glumă, mi-a zis să dau clima în judecată, să mă mut în California sau să-mi iau un 4x4”, povesteşte Simona Niculescu.
 
Femeia a urmat sfatul şi a apelat la instanţă, unde a avut câştig de cauză. 
 
Judecătoria Curtea de Argeş a decis că Primăria trebuie să asfalteze drumul, dar şi să-i plătească femeii 80 de euro pe zi, pentru închirierea unei maşini de teren. Vehiculul ar trebui să o ajute pe femeie să parcurgă cei doi kilometri de la şoseaua asfaltată şi până la casa ei.
 
Subiectul a fost dezbătut în ediţia de vineri a emisiunii La Ordinea Zilei, realizată de Dana Grecu, la Antena 3. 
 
Primarul comunei Băiculeşti, Nicoale Dragne, a explica, într-o intervenţi telefonică, că drumul în cauză este practicabil şi că nu i se pare normală decizia instanţei, pe care a şi contestat-o.
 
Este o decizie în premieră în România pentru a plăti suma de 80 de euro pe zi. Cu permisiunea dvs, v-aş ruga săptămâna viitoare să vă trimit un filmuleţ cum arată drumul în ziua de azi. Eu nu spun că instanţa a fost păcălită, ci că este o primă decizie, pe care eu o contest, pentru că nu este conformă cu realitate. Şi acum jumătate de oră am fost pe acolo şi am fost şi ieri şi alaltăieri. Îmi asum ce spun. Acest drum este bun şi practicabil. 
 
În schimb, Simona Niculescu a explicat că drumul nu este practicabil şi că există şi acte oficiale în acest sens. 
 
"Drumul poate fi bun pentru domnul primar, care a văzut o uliţă toată viaţa, dar nu este bun pentru o instanţă, pentru executorii judecătoreşti. Am două constatări de executori judecătoreşti care atestă faptul că pe acolo nu urcă ambulanţa şi nici pompierii. Domnul primar continuă să spună că este bun. Să circule dânsul."
 

×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close