O româncă a furat o avere din conturile americanilor

22 Feb 2019   •   16:47
O româncă a furat o avere din conturile americanilor Foto: Facebook/Politia Romana - www.politiaromana.ro

Poliţiştii români au anunţat vineri, 22 februarie, reţinerea unei femei urmărite internaţional de aproape doi ani pentru fraudă bancară în Statele Unite ale Americii.

Autorităţile americane nu aveau iniţial prea multe informaţii despre cea care pusese la cale întreaga operaţiune, dar într-un final au reuşit să o identifice. Fotografia acesteia a fost distribuită la sute de secţii de poliţie. 

Tânăra de 25 de ani se numeşte Germania Andronescu şi este născută în Craiova. În perioada 2014 - 2016 ea s-a aflat pe teritoriul Statelor Unite ale Americii şi a reuşit să înşele sute de cetăţeni americani. Povestea a ieşit la iveală după ce băncile din Statele Unite ale Americii s-au trezit cu o avalanşă de sesizări din partea clienţilor care cereau explicaţii de ce au conturile goale. Poliţiştii americani au demarat imediat o amplă anchetă.

După câteva luni au reuşit s-o identifice pe femeia care pusese totul la cale. Anchetatorii au stabilit că Germania Andronescu, de etnie rromă, cu ajutorul altor cetăţeni străini, a furat informaţii din cardurile de debit şi astfel a putut efectua retrageri în numerar de la bancomate. Din acel moment românca a fost dată în rumărire internaţională, scrie Adevarul. 

 

Parteneri
x close