Antena 3 CNN Actualitate Social O româncă, dată în judecată de trei giganți din industria modei. Îi cer daune de mii de euro

O româncă, dată în judecată de trei giganți din industria modei. Îi cer daune de mii de euro

O româncă, dată în judecată de trei giganți din industria modei. Îi cer daune de mii de euro
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
29 Ian 2019   •   13:21

În luna februarie, la Judecătoria Piteşti va începe un proces în care companiile Adidas, Puma şi Lacoste cer daune de mii de euro unei femei care vindea haine şi încălţăminte contrafăcute la magazinul pe care îl deţinea într-un centru comercial din Mioveni.

Pârâta, Ramona Florica, este acuzată de săvârşirea infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare. Instrumentarea dosarului de către procurorii Parchetului Judecătoriei Piteşti a durat aproape şase ani, asta şi din cauza numeroaselor expertize legate de autenticitatea produselor.

Pe 8 ianuarie 2013, mai mulţi poliţişti au efectuat un control la magazinul pe care Ramona Florica îl deţinea în Mioveni, prilej cu care au identificat sute de articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte ce purtau siglele a patru mărci consacrate, şi anume Adidas, Nike, Puma şi Lacoste. Şi cum Ramona Florica nu a putut să pună la dispoziţie echipei de control certificate de calitate sau conformitate a mărfii, de la titularii mărcilor respective, poliţiştii au ridicat toată marfa.

Ulterior, Adidas, Puma şi Lacoste au formulat plângeri penale împotriva româncei, constituindu-se şi părţi civile împotriva acesteia. În schimb, cei de la Nike, deşi au precizat că nu au autorizat producerea articolelor respective şi au cerut tragerea la răspundere a Ramonei Florica, nu s-au constituit parte civilă în proces, motivând că prejudiciul cauzat, în cuantum de 5.000 de lei, este redus, scrie Adevarul.

 

×
Subiecte în articol: romanca
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close