Antena 3 CNN Actualitate Social O româncă, în război cu unul dintre cei mai bogaţi oameni ai planetei

O româncă, în război cu unul dintre cei mai bogaţi oameni ai planetei

O româncă, în război cu unul dintre cei mai bogaţi oameni ai planetei
Sursa foto: Foto: youtube.com
30 Ian 2019   •   11:42

Cristina Bălan, un inginer român care a lucrat pentru Tesla şi a semnalat probleme la autoturismele Model S, acuzaţii în urma cărora a fost forţată să demisioneze, continuă lupta cu gigantul american condus de Elon Musk, pe care acum îl acuză de defăimare.

Cristina Bălan este o româncă mutată în Statele Unite, care a fost angajată la Tesla în perioada 2010-2014. Ea a devenit cunoscută în media atunci când a semnalat calitatea în scădere a componentelor folosite de gigantul american pentru autoturismele Model S. După ce şi-a exprimat îngrijorarea, ea a fost forţată să-şi dea demisia.

Bălan susţine că, atunci când a încercat să semnaleze intern problemele, a fost agresată şi umilită. Drept urmare, a înregistrat întâlnirile în care se discuta cu colegii despre probleme pentru a i le arăta lui Elon Musk. În ultimă instanţă, ea i-a scris şefului cel mare un mail direct, în contextul în care chiar Musk a încurajat angajaţii să îi spună direct lui despre problemele majore.

În urma acestui mail, Bălan a fost chemată la o întâlnire nu cu şeful companiei, ci cu un alt manager, care ar fi ameninţat-o că dacă nu îşi semnează demisia va fi încătuşată şi târâtă în parcare. Drept urmare, ea a semnat documentul şi a plecat, fără a fi lăsată nici să îşi colecteze obiectele personale, potrivit Huffington Post. În 2015, Bălan a depus o cerere de arbitraj (mai precis, un proces de reziliere abuzivă) împotriva Tesla Motors, prin care acuza compania că a făcut exact opusul a ceea ce îi încurajează pe angajaţi: să meargă la şef să îi raporteze problemele, scrie Adevarul.

 

×
Subiecte în articol: romanca razboi Elon Musk
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close