Antena 3 CNN Actualitate Social O tânără din Cluj își pune la bătaie bursa medicală doar pentru a răscumpăra un cal bolnav | "Aș face orice. Vreau doar să o îngrijesc"

O tânără din Cluj își pune la bătaie bursa medicală doar pentru a răscumpăra un cal bolnav | "Aș face orice. Vreau doar să o îngrijesc"

O studentă din Cluj apelează la ajutorul bihorenilor, pentru a regăsi un cal de care s-a atașat, la un centru de echitație. Legătura dintre tânără și cal este una extrem de strânsă. Oamenii care pot oferi informații despre cal sunt rugați să o contacteze.

O tânără din Cluj își pune la bătaie bursa medicală doar pentru a răscumpăra un cal bolnav | "Aș face orice. Vreau doar să o îngrijesc"
Sursa foto: Facebook/ Rebeca Bîlc
de Redacția Antena 3 CNN    |    30 Noi 2023   •   20:40

De mai multe zile, Rebeca Bîlc o caută pe Maya, o iapă din rasa kisber, în vârstă de 11 ani. Când a aflat că centrul de echitație din județul Cluj a vândut-o, Rebeca s-a cutremurat la gândul că iapa ar putea păți ceva rău

"De 4 ani, între mine și Maya este o legătură aparte. Pentru mine, totul se învârte în jurul ei: husa telefonului meu este cu ea, am aproape 1.000 de poze cu ea, am tablouri cu ea. Mi-e tare greu să mă gândesc că poate ajunge pe mâini rele, să fie chinuită sau să fie dusă la abator. Mă gândesc la ce e mai rău", a mărturisit tânăra pentru Bihoreanul.

Din dorința de a o regăsi pe Maya, fata a mers direct la cumpărătorul care locuiește într-o comună din Cluj, decisă să răscumpere calul. Acolo a aflat că bărbatul a vândut-o mai departe unei persoane din Oradea, care de asemenea a înstrăinat-o pe Maya la un târg.

Tânăra renunță la bursa medicală în detrimentul animalului iubit 

Tânăra a postat fotografii cu calul pe grupurile dedicate animalelor din Cluj și Bihor. Pe lângă prețul pe care îl va plăti pentru a răscumpăra calul, Rebeca este dispusă să ofere și 200 de euro drept recompensă. 

Citește și: Satul din România care ocupă locul II în topul celor mai pitorești localități din Europa

"Aș face orice, numai să o am iar alături. Este bolnavă cu picioarele. Eu nu o iau pentru niciun câștig, ci pur și simplu să o am aproape și să o îngrijesc", a mai spus Rebeca.

Studentă în anul II la Asistență Socială și la Asistență Medicală, tânăra beneficiază de o bursă medicală, din cauza unei afecțiuni de care suferă, și din acești bani este dispusă să plătească pentru Maya. Cei care au informații despre Maya sau actualul ei proprietar o pot suna pe Rebeca Bîlc la numărul de telefon 0770-421.582.

×
Subiecte în articol: recompensa bursa elevi cal rănit
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close