Antena 3 CNN Actualitate Social Octavian Jurma: ”Oamenii să intre singuri în carantină. Nivelul de incompetență a atins cote paroxistice”

Octavian Jurma: ”Oamenii să intre singuri în carantină. Nivelul de incompetență a atins cote paroxistice”

Epidemiologul Octavian Jurma îi sfătuiește pe oameni să intre singuri în carantină. Acesta afirmă că nivelul de incompetență și rea credință în administrarea pandemiei în România ”a atins cote paroxistice”.

Octavian Jurma: ”Oamenii să intre singuri în carantină. Nivelul de incompetență a atins cote paroxistice”
Sursa foto: Facebook / Octavian P Jurma
de Andreea Ştefan    |    09 Oct 2021   •   21:10

”Din Micul Paris, Bucureșți riscă să devină Marele Călugăreni (care mai face odată istorie ca cea mai infectată localitate din România cu o incidența de 23.4 la mie). În vest, Timișoara din Mica Viena riscă să devină Marea Remetea. Peste tot în țară e la fel.

Acum incidența reală în București este de 14 la mie, iar în Ilfov de 15 la mie.

Bucureșți cu o populație de 2,000,000 locuitori are are incidente pe care ne-am obișnuit să le vedem în localități cu 2,000 de locuitori, unde 40 de oameni infectați produc o incidența de 20 la mie.

Mult mai ridicolă este situația din Ilfov unde TOATE localitățile au peste 7 la mie (cu o singură excepție care este și ea peste 3 la mie, Dascălu cu 4.9 la mie).

Cu toate acestea noi insistăm să luăm măsuri locale că și cum doar câteva localități ar fi afectate și restul bine mersi. Am trecut de mult de pragul în care o carantină locală mai poate ajută. Suntem deja dincolo de pragul în măsurile regionale mai pot avea efect și în curând vom fi dincolo de pragul până la care măsurile naționale mai fi de folos.

E ca și cum ți-a luat foc casa și insiști să stingi incendiul cu găleata, pentru că furtunul nu ar face decât să încetinească incendiul. Vrei să te vadă vecinul că te chinui să stîngi incendiul, însă planul tău e să dai vină pe pompieri și să încasezi banii de asigurare. Drept urmare lași toate casele să ardă pentru niște interese meschine.

Și mai ridicol este că multe din aceste comune au crescut liber sub carantină, lucru care în loc să ducă la anchete pentru a vedea de ce nu se respectă carantină va fi invocat împotriva carantinei în următoarele valuri.

”Nivelul de incompetență și rea credință a atins cote paroxistice”

Nivelul de incompetență și rea credință în administrarea pandmeiei în România a atins cote paroxistice de când politicienii au preluat complet controlul din mâinile medicilor și epidemiologilor.

Ministerul Santatii a devenit [și este în continuare] irelevant de când a îndrăznit să se opună "indicațiilor de sus" care îi cereau să o lase baltă cu testarea și prevenția că deranjează la buzunarele clientelei de partid.

Orice ministru al sănătăți care va pune interesele oamenilor înaintea intereselor de partid va fi sumar executat de echipa câștigătoare așa încât modelul actual de obediență va rămâne și în noul guvern.

----------------------------------------

Datele de mai jos ilustrează elocvent această constatare. Bucureșți a crescut în doar 14 zile de la 4 la 14 la mie (incidența standard RI1K14d, incidența oficială e RI1K14o), de aproape 4x în 2 săptămâni. Cosecinta? Nu s-a luat nici o măsură de prevenție sau limitare. Continuăm cu măsurile de relaxare vopsite în grabă că măsuri de prevenție.

Săptămâna viitoare atât Bucureșți cât și Ilfov pot ajunge la 20 la mie și dincolo de săptămâna viitoare trebuie să scriem că pe hărțile din vechime "aici sunt mostrii".

Situația este similară în toate marile centre urbane din România, unde liderii locali s-au ferit să ceară măsuri nepopulare mulțumiți că pot da vină pe cei de la centru. În micile comune carantină s-a luat de ochii lumii și a fost ignorată de toată lumea.

Jurma: ”Dezastrul în care ne aflăm nu este un accident”

Dezastrul în care ne aflăm nu este un accident, ci rezultatul unei politici deliberate de zadarnicire a combaterii bolii care a fost entuziast asumată politic de toate partidele sub presiunea curentului negationist.

Nici măcar o singură activitate nu este interzisă în comparație cu perioada în care ne aflăm sub 0,1 la mie, dimpotrivă certificatul verde este folosit pentru a inhibă testarea (de unde și ușoară scădere a numărului de cazuri) și va fi compromis la fel că vaccinarea.

Este inadmisibil că am lăsat să cadă capitală, centru nostru nervos, economic și administrativ. Într-o țară puternic centralizată cum este Romannia, catastrofă din Bucureșți are efect de domino în toată țară și va spun asta că timișorean bănățean.

Cred că din acest moment trebuie să acceptăm că suntem condamnați la infectare și sigurul lucru pe care îl mai putem face este să ne protejăm în primul rând intrând în carantină cu familia noastră până trece valul 4-Delta (până în decembrie).

Dacă ieșim în comunitate pentru necesități esențiale (job, școală, cumpărături sau relaxare), masca (FFP2) și vaccinul sunt cele mai importante măsuri de protecție alături de distanțarea fizică și igienă mâinilor.

Cu ajutorul acestora putem să ne menținem inclusiv activități de recreație necesare pentru santatea noastră mentală (terase, cinema, teatru, călătorii). Evitați însă orice spațiu închis aglomerat unde se consumă alcool și/sau are loc agitație și efort fizic (sălile de sport/fitness sunt OK doar dacă nu sunt aglomerate și foarte bine aerisite).

Putem trece cu bine și prin acest val la nivel individual, însă că societate vom fi grav răniți și ne va luăm mult timp să ne revenim”, a transmis medicul Octavian Jurma într-o postare pe Facebook.

×
Subiecte în articol: Octavian Jurma
Parteneri
Medicul cu salariu de 7.000 de euro care cerea şpăgi uriaşe de la pacienţi
x close