Antena 3 CNN Actualitate Social OLAF a deschis o investigaţie la Metrorex. Care este motivul

OLAF a deschis o investigaţie la Metrorex. Care este motivul

OLAF a deschis o investigaţie la Metrorex. Care este motivul
01 Feb 2018   •   19:32

O echipă a Oficiului European de Luptă Antifraudă (OLAF) a deschis o investigaţie cu privire la o serie de acuzaţii ce vizează existenţa unor nereguli în derularea proiectului Magistralei 5 de metrou (Drumul Taberei), care beneficiază de finanţare europeană, a confirmat joi,  purtătorul de cuvânt al OLAF, Silvana Enculescu. 

"În cadrul acestei investigaţii, a fost derulată o verificare la faţa locului. Cu toate acestea, având în vedere că investigaţia este în derulare, OLAF nu poate face alte comentarii", potrivit sursei citate. 

În altă ordine de idei, purtătorul de cuvânt al OLAF precizează că nu există un termen fix pentru finalizarea investigaţiei, durata acesteia depinzând de mai mulţi factori. 

"Durata depinde de mai mulţi factori, inclusiv complexitatea fiecărui caz, numărul de state şi persoane implicate, amploarea în care serviciile Comisiei şi părţile implicate cooperează şi exercitarea dreptului la apărare", spune acesta. 

Ca exemplu, în anul 2016, durata medie a unei investigaţii a fost de 18,9 luni. 

Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF) a efectuat timp de trei zile un control la Metrorex, obiectul fiind Magistrala 5 de metrou.

Proiectul Magistralei 5 este finanţat din fonduri nerambursabile în cadrul programului Operaţional Sectorial - Transport 2007 - 2013 şi Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014 - 2020. Magistrala 5 are trei secţiuni: Eroilor - Drumul Taberei, Eroilor - Iancului, respectiv Iancului - Pantelimon.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: investigatie Metrorex
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close