Antena 3 CNN Actualitate Social Olguţa Vasilescu, despre noua lege a pensiilor. Ce condiții trebuie să îndeplinești pentru o pensie fără penalizări

Olguţa Vasilescu, despre noua lege a pensiilor. Ce condiții trebuie să îndeplinești pentru o pensie fără penalizări

Olguţa Vasilescu, despre noua lege a pensiilor. Ce condiții trebuie să îndeplinești pentru o pensie fără penalizări
07 Aug 2018   •   12:43

Ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu, a precizat că noua lege a pensiilor prevede că, pentru o pensie fără penalizări, este nevoie de un stagiu de cotizare de 35 de ani şi o limită de vârstă pentru pensionare de 65 de ani.

Olguţa Vasilescu a menţionat că s-a întârziat un an cu legea, care "a fost lucrată" încă de anul trecut, din octombrie, pentru că timp de un an au fost făcute simulări pe ea, s-a recalculat, s-au luat "zeci de mii" de dosare la mână pentru a se calcula pe diverse formule. Simulările au fost făcute specialiştii Casei Naţionale de Pensii, care au muncit pentru a ajunge la un numitor comun pe patru legislaţii.

"Au fost specialişti din teritoriu care s-au mutat în Bucureşti, să poată să lucreze la această lege, şi-au lăsat familiile acasă. Deci chiar n-a fost o perioadă uşoară pentru ei, de aceea ar trebui cu toţii să le apreciem efortul. Pe valoarea punctului de referinţă, acest vpr, am avut mult mai multe formule pe care le-am luat în calcul, le-am analizat pe zeci de mii de dosare să ajungem la un numitor comun pentru patru legislaţii. Cum am ajuns la 25 de ani la acest paramentru care se calc cu vpr? Este vechimea medie prevăzută în 4 legislaţii.(...) Stagiul de cotizare complet rămâne la 35 de ani. Pentru a se pensiona cineva fară niciun fel de penalizare, trebuie să aibă 65 de ani, plus 35 ani stagiu complet de cotizare", a mai spus Olguţa Vasilescu la România TV.

 

×
Subiecte în articol: Lia Olguţa Vasilescu Ministrul Muncii
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close