Antena 3 CNN Actualitate Social Omul de afaceri Florian Walter a cerut extrădarea

Omul de afaceri Florian Walter a cerut extrădarea

Omul de afaceri Florian Walter a cerut extrădarea
Sursa foto: Foto: Agerpres
07 Mar 2016   •   10:55

Florian Walter a cerut extrădarea pentru a fi predat în regim de urgenţă autorităţilor din România.

Chiar dacă obţinuse la sfârşitul anului trecut drept de rezidenţă definitivă pe teritoriul Emiratelor Arabe Unite, Walter a declarat că el a fost cel care a cerut să fie adus la Bucureşti, în urma problemelor de sănătate.

Omul de afaceri, fost acţionar majoritar la Petrolul şi Universitatea Cluj, dar şi patronul celor de la Romprest, este acuzat de evaziune fiscală şi spălare de bani, iar de sâmbătă dimineaţă se află în custoria Poliţiei Române din Emiratele Arabe Unite.

Omul de afaceri Florian Walter, care a fost adus în țară sâmbătă seară din Emiratele Arabe Unite, a fost arestat preventiv duminică, Tribunalul Prahova confirmând mandatul de arestare emis anterior pe numele acestuia.
 
Florian Walter este căutat din 15 mai 2015, după ce instanţa a emis pe numele lui mandatul de arestare în lipsă, în urma unor percheziţii care au avut loc în 6 mai.

La sfârşitul lunii mai, 18 persoane au fost trimise în judecată de procurorii DIICOT Ploieşti în dosarul de evaziune fiscală şi spălare de bani în care este implicată compania Romprest, controlată de Florian Walter, în cazul acestuia procurorii dispunând continuarea cercetărilor într-un dosar separat.
 

×
Subiecte în articol: extradare
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close