Antena 3 CNN Actualitate Social ONU: Populaţia României a scăzut sub 20 de milioane şi tendinţa continuă

ONU: Populaţia României a scăzut sub 20 de milioane şi tendinţa continuă

ONU: Populaţia României a scăzut sub 20 de milioane şi tendinţa continuă
Sursa foto: Foto: elldor.info
01 Aug 2015   •   13:05
Anunţ îngrijorător al ONU: România va înregistra o scădere a populaţiei de peste 20% până în anul 2050. Este una dintre cele mai mari rate de scădere din lume. 
 
Populaţia României a scăzut sub 20 mililoane de locuitori. Este un record negativ din 1968 încoace, pe care îl vom păstra şi în următorii 35 de ani. ONU dă alarma! Numărul locuitorilor va scădea cu 22 de procente până în 2050. Suntem clasaţi pe locul al doilea la nivel mondial, după vecinii noştri bulgari. 
 
Acolo, populaţia va scădea cu 27%, de la 7 milioane la 5 milioane de locuitori.
 
După Bulgaria şi România, următoarele zece poziţii din clasament sunt ocupate de multe ţări din estul Europei: (C4) Republica Moldova, Ungaria, Serbia, Croaţia, Lituania, Letonia. 
 
La polul opus, India şi China vor deveni cele mai populate ţări, cu 1,4 miliarde de locuitori în următorii 7 ani. 
 
Pentru România, însă, ONU are câteva explicaţii...dure: rata scăzută a fertilităţii, mortalitatea infantilă care este la cele mai ridicate cote din întreaga Uniune Europeană. Dar şi sporul natural negativ. Adică, în România, numărul persoanelor decedate este mai mare decât numărul nou-născuţilor. În aceste condiţii, pentru ca nivelul populaţiei să revină la 20 de milioane de locuitori, fiecare femeie din România ar trebui să nască minimum doi copii.
 

×
Subiecte în articol: populatie România record scadere populatie
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close