Antena 3 CNN Actualitate Social Oraşul din România cu cea mai bună calitate a vieţii în 2019

Oraşul din România cu cea mai bună calitate a vieţii în 2019

Oraşul din România cu cea mai bună calitate a vieţii în 2019
Sursa foto: Foto: pixabay.com
08 Ian 2019   •   21:34

Deşi se poziţionează abia aproape de jumătatea clasamentului mondial, Cluj-Napoca surclasează alte trei oraşe din România, între care şi capitala: Timişoara (126), Iaşi (143) şi Bucureşti (168).

Peste 15% dintre români s-ar muta la Cluj-Napoca datorită calităţii vieţii, acesta fiind şi cel mai atractiv oraş secundar din România, relevă Banca Mondială.

„În ceea ce priveşte preferinţa oamenilor, s-a răspuns la un chestionar aplicat la nivel naţional în perioada martie – aprilie 2017 pe un eşantion de 1.250 de respondenţi care au fost întrebaţi în ce oraş din România s-ar muta dacă ar avea posibilitatea să se mute în alt oraş faţă de cel în care locuiesc.

15,32% din cei chestionaţi au răspuns că s-ar muta la Cluj-Napoca, oraşul fiind primul în top, atraşi de calitatea vieţii şi de serviciile de sănătate din oraş, educaţie universitară, locuri de muncă, mediul cultural-artistic dinamic, mediul economic activ, mai ales pe servicii cu valoare adăugată mare, cum ar fi IT, industria farmaceutică, consultanţă”, scrie ziuadecluj.ro

×
Subiecte în articol: oras Cluj Napoca România
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close