Antena 3 CNN Actualitate Social Un oraș din lume a interzis accesul turiștilor în sezonul de vârf: ”Au stricat drumurile, au făcut accidente”

Un oraș din lume a interzis accesul turiștilor în sezonul de vârf: ”Au stricat drumurile, au făcut accidente”

Există un oraș în lume care a interzis accesul turiștilor. Mai exact, doar locuitorii se pot bucura de peisajele sale.

Un oraș din lume a interzis accesul turiștilor în sezonul de vârf: ”Au stricat drumurile, au făcut accidente”
Sursa foto: Pixabay
de Roxana Mihăiescu    |    16 Oct 2023   •   15:05

Pomfret, un oraș cu potențial turistic din Vermot, SUA, nu mai poate fi vizitat de turiști. Motivul pentru care autoritățile locale au decis să implementeze această măsură este legat de faptul că drumurile au fost distruse de majoritatea celor care au pus piciorul acolo.

Locul este parcă rupt din basme, celebru pentru peisajele absolut încântătoare, cu păduri în culori spectaculoase și case construite într-un stil aparte. Toate aceste lucruri îi atrag pe cei curioși. În octombrie, peste jumătate dintre mașinile care treceau prin oraș purtau numere de înmatriculare din alte state, iar unii turiști blocau drumurile pentru a face fotografii. 

Unul dintre punctele de atracție majore este Sleepy Hollow Farm, o proprietate privată de 115 acri, faimoasă pentru peisajele sale pitorești care au devenit virale pe internet cu ani în urmă.

Citește și: Locurile din România aflate în topul celor mai bântuite din lume

Influencerii care au ajuns în orașul Pomfret nu respectau regulile. Aceștia se urcau în mod regulat pe o poartă tapetată cu semne “Acces interzis”. Instalau cabine de schimb pentru a-și etala costumele și blocau drumurile înguste cu mașinile lor. În plus, lăsau deșeuri pe marginea drumului, stârnind nemulțumirea localnicilor.

“Este un loc frumos. Păcat că a fost distrus de toată lumea. În ultimii doi ani a fost scăpat de sub control. Autobuzele de turism ’aruncau’ … oameni acolo. Au stricat drumurile, au făcut accidente”, a declarat Deborah Goodwin, coordonatorul expozițiilor de la Artistree Community Arts Center din Pomfret, notează BBC. 

Unii dintre localnici spun că au fost inclusiv agresați verbal de către turiști, motiv pentru care au luat atitudine.

Oficialii orașului au votat pentru a închide drumurile care duc la fermă în timpul sezonului de vârf al frunzișului de toamnă (23 septembrie – 15 octombrie) pentru nerezidenți. Iar turiștii au fost cu adevărat revoltați. Autoritățile speră că se vor schimba lucrurile în viitor, prin această măsură.

“Ne bucurăm să avem turiști aici, este o parte importantă a economiei Vermontului și vrem ca oamenii să se bucure de frumusețea naturală, să viziteze vânzătorii și magazinele și să se plimbe cu mașina.

Cel mai important lucru este să avem respect pentru casele și proprietățile oamenilor… Vă rugăm să veniți în vizită, doar să fiți respectuoși”, a mai adăugat Deborah Goodwin.

×
Subiecte în articol: pomfret atracție turistică America
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close