x close

Orban, în scandalul muncitorilor români care pleacă în Germania: Nebunie înseamnă plecarea fără respectarea regulilor

10 Apr 2020   •   21:01
Orban, în scandalul muncitorilor români care pleacă în Germania: Nebunie înseamnă plecarea fără respectarea regulilor Gov.ro

Ludovic Orban intervine în scandalul muncitorilor români plecați în Germania. Premierul susține că legea nu permite statului să interzică românilor plecarea la muncă în străinătate, dar este important ca aceasta să se facă cu respectarea regulilor de prevenire a îmbolnăvirii cu coronavirus.

"Nebunie nu înseamnă să plece cetăţeni români la muncă. Nebunie înseamnă ca această plecare să se facă fără respectarea regulilor. După ceea ce s-a întâmplat ieri la Cluj, am dispus măsuri imediate. Ministrul Transporturilor a emis un ordin care reglementează cum trebuie să se obţină, practic, avizele pentru aceste zboruri din partea Autorităţii Aeronautice Civile. De asemenea, a impus condiţiile de transport de la domiciliile celor care pleacă la muncă în străinătate până la aeroport. 

De asemenea, condiţii legate de aşteptare. Este un ordin care a fost emis, dacă nu a fost publicat, va fi publicat cât de curând. De asemenea, am dispus forţelor de ordine şi fiecărui prefect, în special în judeţele unde există astfel de aeroporturi, să pregătească măsuri speciale. S-a văzut azi, de exemplu, la Cluj, diferenţa. Aţi văzut cum au aşteptat oamenii, există o diferenţă foarte clară între bulibăşeala de ieri şi modul de astăzi în care au fost organizate plecările", a precizat premierul, la Antena 1.

Citeşte mai multe despre:

Ludovic Orban Germania coronavirus
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati