Antena 3 CNN Actualitate Social Ouă de la găini stresate, pericol pentru sănătate. Cum recunoaşteţi de la ce găini provin ouăle - VIDEO

Ouă de la găini stresate, pericol pentru sănătate. Cum recunoaşteţi de la ce găini provin ouăle - VIDEO

Ouă de la găini stresate, pericol pentru sănătate. Cum recunoaşteţi de la ce găini provin ouăle - VIDEO
Sursa foto: Foto: Captură Antena 3
08 Feb 2019   •   09:12

Imagini revoltătoare au fost făcute publice după o investigaţie care a durat cinci ani. Mai bine din jumătate dintre ouăle din comerţ provin de la găini ţinute în cuşti. Medicii susţin că aceste ouă sunt un pericol pentru sănătatea noastră. Există însă câteva moduri prin care românii pot să-şi dea seama de la ce găini provin ouăle pe care le cumpărăţi.

Românii pot evita cu uşurinţă ouăle de la găini torturate. Cu ajutorul ştampilei de pe ele.

Cifra 3 apare pe cele provenite de la păsările ţinute în cuşti. Ouăle de la găinile crescute în hale la sol sunt notate cu 2. Cel mai bine alegeţi sortimentele marcate cu cifra 1 - semn că păsările au acces la aer liber - sau chiar cu zero, care indică un produs BIO.

În România, marcarea provenienţei a început în 2004. În 2009, doar 1% dintre români asociau însă ştampila cu modul în care păsările sunt ţinute.
Astăzi, la 10 ani, mai bine de 39% dintre români cunosc semnificaţie ştampilei şi 88% dintre aceştia aleg să nu cumpere ouă de la găini care au fost torturate.

×
Subiecte în articol: sănătate oua pericol
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close