Antena 3 CNN Actualitate Social Ouăle devin produse de lux: În doar două luni, s-au scumpit cu 50 până la 70 la sută

Ouăle devin produse de lux: În doar două luni, s-au scumpit cu 50 până la 70 la sută

Ouăle devin produse de lux: În doar două luni, s-au scumpit cu 50 până la 70 la sută
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
03 Noi 2017   •   08:40

Ouăle devin alimente de lux. Preţul lor a crescut cu 50 de procente şi ar putea fi doar începutul. Scumpirea lor ar putea produce o reacţie în lanţ care va duce la majorarea preţurilor altor alimente de bază.

Producătorii spun că responsabili pentru scumpire sunt mai mulţi factori. Unul dintre ei, creşterea preţului la carburanţi.

În luna august, productorii vindeau ouă la poarta fermei cu 25 de bani. La începutul lui noiembrie, preţul s-a dublat. Iar de la producător la raft, oul se mai scumpeşte, şi nu doar o dată.

Practic, în doar două luni, ouăle s-au scumpit cu 50 până la 70 la sută. Au urcat preţurile factori interni - cum ar fi preţul carburanţilor - dar şi criza europeană.

Şi preţul ouălor nu este singurul care a crescut exagerat.

Românii plătesc cu aproape trei lei mai mult şi pentru un pachet de unt, cu doi lei mai mult pentru un litru de lapte, iar preţul făinii a crescut şi el cu 50 de procente. Iar scumpirea produselor de bază se va traduce în preţuri mult mai mari pentru anumite produse cum ar fi cozonacul, care este nelipsit de pe mesele românilor în perioada sărbătorilor.

 

×
Subiecte în articol: oua producatori carburanti
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close