Antena 3 CNN Actualitate Social Pachetele alimentare și cele de igienă, distribuite luna viitoare. Cine poate primi ajutoare

Pachetele alimentare și cele de igienă, distribuite luna viitoare. Cine poate primi ajutoare

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, a anunţat că din 4 iunie va începe distribuția pachetelor de igienă corporală. Începând cu 15 iunie se vor împărți două tranşe de pachete alimentare destinate persoanelor aflate în risc de sărăcie.

Pachetele alimentare și cele de igienă, distribuite luna viitoare. Cine poate primi ajutoare
Sursa foto: Hepta
21 Mai 2020   •   23:51

Marcel Boloș a anunţat de asemenea că 38.000 de asistenţi sociali, care au avut grijă vârstinci şi persoanele cu dizabilităţi, vor primi un stimulent de 1.150 de lei, acordat o singură dată.

"Prima măsură care este aşteptată de către cei care sunt beneficiarii pachetelor alimentare şi pachetelor de igienă corporală, în număr de peste 1,2 milioane de beneficiari. Aici discutăm de o primă tranşă de pachete de igienă corporală pentru care va începe distribuirea începând cu data de 4 iunie şi apoi două tranşe de pachete alimentare, adică peste 2,4 milioane de astfel de pachete, care vor fi distribuite începând cu data de 15 iunie. Este o măsură aşteptată pe de-o parte de beneficiarii pachetelor alimentare care se găsesc astăzi în situaţie de risc de sărăcie, care au venitul sub venitul minim garnatat pentru acordarea ajutorului social, dar este o măsură aşteptată de industria de panificaţie, dar şi de indusitra alimentară, pentru că vizează atât produse de panificaţie - vă dau câteva exemple: de la făina albă de grâu, 35.000 de tone, cantitate care este inclusă în aceste pachete alimentare, până la conserve de carne de vită, peste 10.000 de tone, conserve de carne de porc, peste 6.000 de tone, este o cantitate importantă de produse care în aceasă perioadă sunt extrem de utile pentru industria de panificaţie şi industria alimentară", a explicat Boloş.

"A doua măsură importantă este cea referitoare la asistenţii sociali. De această dată, Guvernul României a aprobat pentru o altă categorie importantă de personal care s-a implicat în sprijinul vârstnicilor, este vorba de 38.000 de asistenţi sociali care vor beneficia de acest stimulent de risc social cu o valoare de 1.150 de lei, un efort de 45 de milioane de lei", a afirmat Marcel Boloş.

A treia măsură se referă la fonduri pentru infrastructurile locale.

"Este pentru prima dată în istoria de programare ale României pentru utilizarea de fonduri europene, este primul guvern care alocă înainte cu opt luni de perioada de programare 2021-2027 un fond de 100 de milioane de euro pentru pregătirea portofoliului de proiecte de infrastructură destinat autorităților locale şi pregătirea separată a proiectelor mari de infrastructură ale României, proiectele acestea fiind importante pentru dezvoltarea României pe termen lung", a spus Boloş.

 

×
Subiecte în articol: marcel bolos
Parteneri
"Anul 2023 ar putea fi unul fără vară". Avertismentul climatologilor
x close