Antena 3 Actualitate Social Mărturia unui pacient evacuat de la Spitalul Foişor, despre Vlad Voiculescu: "Minte, nu m-a sunat personal. Am cerut demisia"

Mărturia unui pacient evacuat de la Spitalul Foişor, despre Vlad Voiculescu: "Minte, nu m-a sunat personal. Am cerut demisia"

de Claudia Popovici    |    12 Apr 2021   •   16:47
Mărturia unui pacient evacuat de la Spitalul Foişor, despre Vlad Voiculescu: "Minte, nu m-a sunat personal. Am cerut demisia"

Pacienții evacuați de urgență de la Spitalul "Foisor" din Bucureşti se declară revoltați de măsurile impuse şi îl acuză de ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, că minte. Trei dintre cei evacuați au făcut marturii tulburătoare despre felul în care au trăit această experienţă dramatică ce i-a obligat să-şi pună sănătatea în pericol şi viaţa în aşteptare.

O pacientă de 68 de ani, care are proteză de șolduri, trebuia operată la Spitalul "Foișor" miercuri, pentru că i s-au rupt protezele și acestea trebuiau schimbate. Acum, femeia care are dureri teribile nu știe încotro să meargă.

„Am făcut ultima analiză a sângelui care a fost gata miercuri și trebuia să mă internez în spital. Sunt operată pe amândouă picioarele, am ținut proteza 23 de ani și acum trebuia să le schimb.

Toți trebuie să trăiască, toți trebuie să se trateze

Am noroc că mă ajută copiii. 4.000-4.500 de euro costă operația. Eu sunt pacienta acestui spital de la vârsta de 30 de ani. Am avut o formă de reumatism mai deosebită. Foarte urât ceea ce au făcut.

Înțeleg că te gândești la cei de COVID, dar te gândești și la ceilalți oameni, adică toți trebuie să trăiască, toți trebuie să se trateze", a spus o pacientă evacuată de la "Foişor" pentru Antena 3.

„Minte, nu m-a sunat personal. Am cerut demisia”

Pe de altă parte, pacienții îl contrazic pe ministrul Sănătății care a spus că aceștia au fost de acord cu evacuarea spitalului. Unul dintre bolnavi a povestit pentru Antena 3 ca a fost sunat doar de o consilieră nu de Vlad Voiculescu personal. Pacientul şi-a arătat revolta pentru ceea ce s-a întâmplat şi îi cere acum demisia lui Vlad Voiculescu.

„Am fost operat miercuri. Mi s-a apărut o grabă suspectă! Medicul care m-a operat mi-a spus că ar trebui să am parte de o perioadă de recuperare. Eram sub analgezic și am plecat. Mă chinui de patru ani jumătate să îmi rezolv o problemă la un umăr și prin programări am stat luni la rând, pentru că se intră foarte greu, fără niciun fel de intervenție. 

Mi-a spus (n.r consiliera lui Vlad Voiculescu) că își cere scuze pentru disconfortul creat și dacă am nevoie de ajutor. Nu a apucat să spună foarte multe pentru că eram deja cu nervii şi am cerut demisia ministrului.

Este o mizerie ce se întâmplă! Acel personal medical dedicat bolnavilor să fie obligat să externeze pacienții, au fost realmente obligați. Iar ministrul Voiculescu mai are și tupeul să spună că a discutat cu pacienții și toată lumea şi-a declarat solidaritatea ceea ce este penibil, minte", a mai spus un pacient pentru Antena 3. 

Mărturia unui pacient de 74 de ani dat afară din salon cu perfuzia după el

Un pacient, în vârstă de 74 de ani, scos în toiul nopții din spital povestește clipele de groază prin care a trecut. Într-o postare pe Facebook, bărbatul spune că deși fusese operat cu doar o zi înainte a fost dat afară din salon cu perfuzia după el.

„Am trăit ca s-o văd si pe asta la 74 ani! Absurditatea kafkiană a pălit în fața ordinelor date de Vlad Voiculescu:

Am fost operat joi 08 apr.2021 ora 10, la  spitalul Foișor de către medicul ortoped Șerban Dragosloveanu, căruia îi aduc  mulțumiri, la umărul drept unde mi s-a implantat în os o ancoră de care au fost cusuti mușchii rupți.

Am fost transferat la terapia intensivă unde am  fost îngrijit impecabil cu perfuzii permanente, cu săruri și calmante, mai ales după ora 17 când  durerile crunte nu au cedat nici cu două injecții cu morfină. A trecut greu noaptea  cu alte calmante urmând să mi se facă după ora 8 altă  injecție cu morfină.

Dar adio, A VENT CUTREMURUL PRODUS DE MARELE MIC, VLAD  VOICULESCU  și am fost evacuat cu perfuzia după  mine in salon unde mă aștepta  biletul de ieșire.

Asistenta a întrerupt perfuzia și așa, amețit, suportând dureri puternice, am fost îmbrăcat și evacuat din spital. Nici acum nu pot realiza fazele absurde prin care am trecut. Nu mi s-au dat medicamente de ameliorarea durerii ci doar o reteta de 10 pastile de Aflamil.

Îi înțeleg pe medici și alte cadre medicale că au executat ordine ,,de sus" încălcând totalmente drepturile pacientului la tratament complet. Nici la control nu ma pot merge acolo! Fac apel către guvernanți să lase medicii, specializați cu greu, să-și exercite profesia! Vreau sa fiu tratat în continuare de medicul specialist Șerban Dragosloveanu! JOS DICTATURA JOSNICĂ IMPUSA DE ACTUALUL GUVERN, DIRIJAT DE KLAUS WERNER", a spus pacientul revoltat pe Facebook.

Vlad Voiculescu: "Am sunat personal pacienții evacuați de la Spitalul Foişor"

„Am vorbit cu toți acești pacienți externați care sunt acasă și ne-am informat asupra stării de sănătate a tuturor pacienților care au fost transferați de la Spitalul "Foișor" în alte spitale din București şi din țară. Împreună cu colegi din Ministerul Sănătății i-am sunat personal pe fiecare dintre cei externați, pe mulți i-am sunat personal în cursul zilei de ieri și de astăzi.

Fără excepție, cei cu care am vorbit și-au declarat solidaritatea cu cei care acum se luptă pentru propria viață. Fără excepție, oamenii au fost impresionați de faptul că acum, în acest moment, la Spitalul "Foișor" pacienții care au nevoie acută de terapie intensivă sunt ajutați să lupte pentru viețile lor.

Am fost de asemenea impresionat de empatia și solidaritatea tuturor celor cu care am vorbit. Mi-a amintit de începutul acestei pandemii și de solidaritatea de care românii au dat atunci dovadă. Toate acele donații, toate acele gesturi mărunte ale unor oameni și ale unor companii de solidaritate. Românii nu s-au schimbat. Ce s-a schimbat este scena politică", a spus Vlad Voiculescu, duminică în cadrul unei declarații de presă.

Citiţi şi: Mărturia unui pacient evacuat în cârje de la Spitalul Foişor Bucureşti

×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close