Antena 3 CNN Actualitate Social PAD - un pas necesar și obligatoriu în asigurarea locuinței

PAD - un pas necesar și obligatoriu în asigurarea locuinței

România a atins pragul de 1,8 milioane locuințe asigurate prin intermediul polițelor împotriva dezastrelor.

PAD - un pas necesar și obligatoriu în asigurarea locuinței
de Georgiana Adam    |    05 Mai 2021   •   16:56

”Cu toate acestea, consider că trebuie să existe un efort conjugat – autorități centrale și mai ales locale, asigurători și brokeri - pentru a crește gradul de cuprindere al acestui tip de asigurare”, a declarat Președintele Autorității de Supraveghere Financiară, Nicu Marcu.

”Ar trebui să ne uităm cu precădere spre mediul rural, unde riscul producerii unor dezastre naturale, precum inundațiile sau alunecările de teren, care distrug locuințe, este unul mai ridicat. Este nevoie să atingem o cotă semnificativă a numărului de locuințe asigurate prin PAD, în primul rând ca formă de protecție a proprietarilor acestor locuințe dar și pentru că trebuie să existe o conformare firească la prevederile legale”, subliniază Președintele A.S.F., Nicu Marcu.

Spre exemplu, în judeţul Prahova, 12 persoane din satul Livadea, au fost evacuate miercuri, de urgenţă în urma unor alunecări de teren.

15 hectare de pământ s-au surpat în zonă, iar casele familiilor evacuate se află la mai puțin de 100 de metri de falia care a alunecat.

Oamenii sunt disperaţi, iar locuinţele lor ar putea fi oricând înghiţite de pământ.

×
Subiecte în articol: asigurare locuinte PAD case
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close