Antena 3 CNN Actualitate Social Pământul este lovit de o furtună solară puternică. Care sunt consecinţele

Pământul este lovit de o furtună solară puternică. Care sunt consecinţele

Acest gen de furtună se produce doar de 100 de ori pe ciclul solar, care se întinde pe o durata de 11 ani, potrivit Administrației Naționale a Oceanului si Atmosferei (NOAA) din Statele Unite. Consecințele asupra sistemelor electrice şi de protecție pot fi însemnate şi în unele zone, pe timpul nopții, pot fi observate Aurore Boreale spectaculoase.

Pământul este lovit de o furtună solară puternică. Care sunt consecinţele
Sursa foto: Gettyimages.com
de Claudia Popovici    |    12 Mai 2021   •   19:45

Potrivit Administrației Naționale a Oceanului si Atmosferei (NOAA) din Statele Unite, furtuna solară va ajunge în România în 12-13 mai 2021, fiind încadrată în categoria G3, de intensitate puternica, pe o scala cu cinci trepte.

Consecințele impactului furtunii solare asupra Pământului sunt destul de importante, spun specialiștii care avertizează că pot fi afectate sistemele de energie fiind necesare corecții sau declanșând alarme false, la unele dispozitive de protecţie.

De asemenea, pot apărea probleme la navigația aeriană prin satelit, navigația radio de joasă frecvență şi recepționarea cu dificultate a posturilor radio si a comunicațiilor.

Acest fenomen are loc din cauza faptului că fotonii proveniți din erupția solara bombardează bariera magnetica de protecție a Pământului, aceasta se extinde, făcând semnalele prin satelit mai greu de recepționat, informează Nature World News.

Furtuna solară va produce însă şi Aurore Boreale spectaculoase pe cerul nopții în Europa Centrala şi în Statele Unite, a anunțat John David McKinnon din Alberta, Canada.

×
Subiecte în articol: Pământul furtuna solara
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close