Antena 3 CNN Actualitate Social Parcurile din Capitală, în paragină. Nicuşor Dan nu a investit nimic în întreţinerea lor

Parcurile din Capitală, în paragină. Nicuşor Dan nu a investit nimic în întreţinerea lor

Parcurile din Capitală au ajuns în paragină. Bănci rupte, copaci căzuţi, mizerie de nedescris. 

Parcurile din Capitală, în paragină. Nicuşor Dan nu a investit nimic în întreţinerea lor
Sursa foto: colaj Inquam Photos / Octav Ganea
de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Feb 2022   •   12:29

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, nu a investit nimic în întreţinerea parcurilor. 

Angajaţii câştigă tot mai puţini bani. Au ieşit la protest, dar directorul instituţiei le-a dat răspunsul: "Nu vă convine, plecaţi!".

Aşa a început ziua celor care ar trebui să îngrijească parcurile din Bucureşti. De mai bine de un an, sute de persoane îşi strigă disperarea ba în faţa Primăriei Municipiului Bucureşti, ba în faţa sediului companiei care astăzi le întoarce spatele. 

Deşi căutau înţelegere, oamenii s-au ales cu ameninţări şi ţipete din partea noului director al companiei. 

"Este a doua zi consecutiv în care protestul este ilegal. Eu primesc ultimul salariu din compania asta! Păi, nu mai staţi dacă nu vă convine! Dar mie îmi convine?", le-a spus Ciprian Bârsan, directorul companiei Lacuri Parcuri.

În tot acest timp, parcurile din Capitală arată ca după război. Podul din Cişmigiu de exemplu, deşi avea bani alocaţi pentru reparaţii, nimeni nu s-a ocupat de el. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

În Herăstrău, arborii cad din senin şi doar norocul îi mai fereşte pe bucureşteni de o tragedie. Chiar şi aşa, atenţia edilului se îndreaptă către o altă zonă a oraşului. 

În primul său an de mandat, Nicuşor Dan nu a avut nici măcar un leu pentru investiţii, însă atunci când a căutat mai atent a găsit puţin peste un milion de lei în fondul de rezervă al Primăriei Capitalei. 

Aşa a deschis Asociaţia Parcul Natural Văcăreşti şi cum toate problemele din parcurile bucureştene au fost rezolvate, Nicuşor Dan a dat drumul la angajări. 

Un număr de 18 persoane vor fi angajate în primă fază cu salarii cuprinse între 4.000 şi 6.000 de lei. 

Experţii de mediu care vor lucra acolo vor primi şi norme de hrană. În total, municipalitatea a alocat peste 700.000 de lei doar pentru mâncare. 

×
Subiecte în articol: parcuri Cişmigiu Herastrau Nicușor Dan
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close