Antena 3 CNN Actualitate Social Părinți epuizați între muncă și grija copilului în izolare: 'M-am prăbușit plângând pe podeaua din bucătărie'

Părinți epuizați între muncă și grija copilului în izolare: 'M-am prăbușit plângând pe podeaua din bucătărie'

Pe rețelele de socializare ale germanilor, mulți părinți au povestit cum este viața în carantină, între munca de acasă, școală la domiciliu și îngrijirea copiilor. Oamenii se declară de cele mai multe ori de-a dreptul epuizați.

Părinți epuizați între muncă și grija copilului în izolare: 'M-am prăbușit plângând pe podeaua din bucătărie'
14 Mai 2020   •   08:52

“M-am prăbușit plângând pe podeaua din bucătărie“, scrie o utilizatoare. “Părinții sunt oameni care poate chiar înainte de debutul pandemiei erau cu nervii la pământ“, povestește altcineva, scrie edupedu.ro.

În unele țări, cuplurile cu copii povestesc că ajung să le dea celor mici înghețată la micul dejun, sunt înconjurați de munți de piese lego în camera de lucru și că e aproape imposibil să participe la sedințe nederanjați, relatează Deutsche Welle.

Părinții, nu numai cei de pe rețelele de socializare, cer ajutoare în bani – o solicitare pe care Partidul Verzilor din Germania o susține. Martin Bujard propune o reducere a programului de lucru pentru oricare dintre părinți și acordarea unor compensații pentru cei care înaintează asemenea cereri.

Părinții care trebuie să și muncească, să și aibă grijă de copii sunt bulversați și în România. Educați la rândul lor în perioade confuze, le este greu să găsească repere de încredere și sprijin.

×
Subiecte în articol: izolare parinti epuizare
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close