Antena 3 CNN Actualitate Social Motivul pentru care parlamentarii și-au luat liber de Ziua Păcălelilor

Motivul pentru care parlamentarii și-au luat liber de Ziua Păcălelilor

Nu, nu este o glumă faptul că bugetarii au ales să aibă liber pe 1 aprilie. Parlamentarii au un motiv întemeiat pentru care au ales să și ia o zi liberă în plus.

Motivul pentru care parlamentarii și-au luat liber de Ziua Păcălelilor
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    31 Mar 2024   •   22:50

Bugetarii au decis să își ia liber luni, 1 aprilie,  fiind a doua zi a Paştelui catolic, chiar dacă nu toți sunt apartenenți ai aceste religii. 

Marţi, Parlamentul se va reuni, de la ora 15,00, în şedinţă comună pentru a marca 20 de ani de la aderarea României la Alianţa Nord-Atlantică şi 75 de ani de existenţă a NATO, după cum au decis Birourile permanente reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor.

Spre deosebire de alți ani, în 2024 există o distanță foarte mare între Paștele Catolic și Paștele Ortodox, astfel că şi zilele libere se vor acorda diferit.

Anul acesta nu va mai fi o săptămână diferență între Paștele Ortodox și cel Catolic, ci mult mai mult. Paștele ortodox va fi sărbătorit pe data de 5 mai. 

Codul Muncii prevede acordarea a două zile pentru fiecare dintre cele 3 sărbători religioase anuale, declarate astfel de cultele religioase legale, altele decât cele creștine, pentru persoanele aparținând acestora.

 

×
Subiecte în articol: Paşte catolic zi libera parlamentari
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close