Antena 3 CNN Actualitate Social Parlamentarii vor mai multe zile de sărbătoare în România, dar şi un an întreg dedicat cărţilor

Parlamentarii vor mai multe zile de sărbătoare în România, dar şi un an întreg dedicat cărţilor

Parlamentarii vor mai multe zile de sărbătoare în România, dar şi un an întreg dedicat cărţilor
Sursa foto: Foto: pixabay.com
23 Aug 2018   •   10:15

Parlamentarii au depus, în sesiunea trecută, peste zece propuneri legislative pentru instituirea unor zile de sărbătoare în România, printre care Ziua gastronomiei şi a vinului românesc, Ziua Dăruirii, cea a meseriilor, dar şi un an întreg dedicat sărbătoririi cărţilor.

Mai mulţi social democraţi, printre care şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, au depus o propunere legislativă pentru instituirea „Zilei gastronomiei şi a vinului românesc” în ultima duminică a lunii octombrie. În proiectul iniţial era indicată ziua de 15 septembrie.

„Bucătăria tradiţională românească este rezultatul sintetizării, în timp, a gusturilor şi a obiceiurilor gastronomice specifice poporului român. Stabilirea unei zile care să celebreze această bogăţie de gusturi şi tradiţii româneşti este necesară pentru a scoate în evidenţă calităţile bucătăriei şi vinului românesc şi a le face cunoscute, sub numele de Ziua gastronomiei şi a vinului românesc”, susţin iniţiatorii în expunerea de motive.

Proiectul de lege a fost adoptat de Senat pe 10 iulie, astfel că acum se află la Camera Deputaţilor pentru dezbateri.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: parlamentari sarbatoare România
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close