Antena 3 CNN Actualitate Social Pedepsele pentru viol s-ar putea dubla! Condamnările s-ar putea mări de cinci ori pentru relații cu minori

Pedepsele pentru viol s-ar putea dubla! Condamnările s-ar putea mări de cinci ori pentru relații cu minori

Pedepsele pentru viol s-ar putea dubla, cele pentru act sexual cu minor ar putea creşte de cinci ori, iar cele pentru hărţuire sexuală ar putea ajunge de 10 ori mai mari. 

Pedepsele pentru viol s-ar putea dubla! Condamnările s-ar putea mări de cinci ori pentru relații cu minori
Sursa foto: Pixabay.com
12 Iun 2020   •   17:03

Aceste măsuri sunt prevăzute într-o propunere legislativă depusă ieri, de deputatul PSD Ioan Dîrzu. Propunerea vine în contextul scandalului generat de vloggerul Colo, cercetat pentru instigare la viol

Propunerea vine si pe fondul controlului cerut de CSM la instanţe şi parchete referitor la dosarele cu infracţiuni sexuale în care victimele sunt minori.

Țara cu cele mai multe violuri

”Suntem țara cu cu cele mai multe violuri la femei și copii. Este inacceptabil și nu am făcut propunerea ca urmare a scandalului cu vloggeul instigator. Propunerea legislatiăa reglementează eliminarea obligativității plângerii prealabile. Majorează limitele pedepsei. Procurorul nu va fi condiționat de plângere. Sunt foarte multe victime amenințate.

Violatorii sunt nepedepsiți. Printre puținele state care condiționează pedepsirea violului de plângerea prealabilă. Avem cele mai mici pedepse la viol din Europa. 

Invit toți parlamentarii să susțină inițiativa. ONG-urile să trimită puncte de vedere la Parlaentm cand intră in dezbatere în Comisii. E nevoie de o astfel de lege și credem că acest lucru trebuie stopat”, a spus Ioan Dârzu.

×
Subiecte în articol: pedepse viol
Parteneri
Elena Mateescu a anunțat zonele în care revin ninsorile
x close