Antena 3 CNN Actualitate Social Ministrul Muncii, anunț despre majorarea pensiilor: „Se pot găsi soluţii!”

Ministrul Muncii, anunț despre majorarea pensiilor: „Se pot găsi soluţii!”

Ministrul Muncii Violeta Alexandru susţine că se pot găsi resurse pentru o creştere a pensiilor mai mare de 10 procente.

Ministrul Muncii, anunț despre majorarea pensiilor: „Se pot găsi soluţii!”
Sursa foto: Pixabay.com
de S.T.    |    10 Iun 2020   •   17:25

„Ar trebui să avem o poziţie clară cât mai devreme cu putinţă. 10 la sută e o cifră pe care colegul meu (ministrul Finanțelor, Florin Cîțu - n.red.) probabil a fundamentat-o. Sunt convinsă că se pot găsi soluţii pentru chiar mai mult de atât, dar las specialiştii care au acces la finanţe.

Noi le-am pus la dispoziţie toate informaţiile pe care Casa de Pensii le are. Mi se pare util să se centralizeze toate datele.

Cred că pot fi optimizate anumite cheltuieli în sistemul public. E o cale”, a spus ministrul Muncii Violeta Alexandru.

Ea a afirmat însă că, în acelaşi timp, este de acord cu abordarea raţională care spune că trebuie să gestionezi un proces de mărire care să fie susţinut şi în anii viitori.

Cîţu, despre majorarea pensiilor din septembrie: „O creştere de 10% este ceea ce putem susține în acest moment”

Vă amintim că ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a declarat că va prezenta două scenarii în Guvern, cu privire la creşterea pensiilor.

Primul prevede o creştere cu 10% de la 1 septembrie, şi nu cu 40%. 

„Voi prezenta premierului două scenarii pe care ni le putem permite în acest moment şi fiecare cu riscul său. Unul este o creştere cu 10% a pensiilor, dar şi acolo sunt riscuri. Al doilea scenariul îl prezint premierului întâi. Există dorinţa şi îmi doresc foarte mult să creştem pensiile la începutul lui septembrie, dar să fim oneşti, avem un milion de oameni care au intrat în şomaj, avem companii care trebuie să se împrumute”, a spus ministrul, într-o intervenție televizată.

O să creştem pensiile în septembrie. Este ceea ce putem în acest moment, o creştere de 10% în anul acesta este cea ce poate să susţină acest buget. Putem pe termen scurt să facem tot felul de nebunii cum a făcut PSD, dar trebuie să fim responsabili”.

„O opinie personală: acest proiect de lege a fost făcut fără sursă de finanţare şi dezechilibrează major stabilitatea economică a României, nu numai în 2020. Anul viitor sunt (cheltuieli cu pensiile de, n.r.) aproape 50 de miliarde de lei în plus. Pentru investiţii am alocat 50 de miliarde”, a mai spus ministrul. 

PSD amenință cu moțiunea de cenzură dacă Guvernul nu dublează alocațiile și nu mărește pensiile cu 40%

PSD intenționează să depună o nouă moțiune de cenzură împotriva guvernului Orban dacă nu își va respecta promisiunile de dublare a alocațiilor pentru copii și nu va mări pensiile.

×
Subiecte în articol: Ministrul Muncii pensii Violeta Alexandru
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close