Antena 3 CNN Actualitate Social Pensiile vor creşte de la 1 ianuarie cu cel puţin 10%, asigură ministrul Muncii

Pensiile vor creşte de la 1 ianuarie cu cel puţin 10%, asigură ministrul Muncii

Pensiile trebuie să crească şi vor creşte de la 1 ianuarie cu cel puţin 10%, spune ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Marius Budăi.

Pensiile vor creşte de la 1 ianuarie cu cel puţin 10%, asigură ministrul Muncii
Sursa foto: Inquam Photos_Octav Ganea
de Silvia Preda    |    27 Oct 2022   •   21:10

O majorare a pensiilor cu rata inflaţiei ar însemna un plus de 5,1 - 5,2%, pentru că trebuie să ne raportăm la inflaţia din 2021, conform prevederilor legale, şi ar fi prea puţin, de aceea propunerea noastră este de o creştere cu minimum 10%, de la 1 ianuarie, a declarat, într-un interviu pentru Agerpres, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Marius Budăi.

"Am lucrat cu colegii mei de la sediul partidului, din Kiseleff, o propunere extrem de bine argumentată din punct de vedere financiar şi am spus că în viziunea noastră şi în conformitate cu calculele noastre, se impune o majorare de cel puţin 10% a pensiilor, majorare care să fie şi sustenabilă din punct de vedere al impactului bugetar", a spus Marius Budăi.

Ministrul a precizat că principalul target al instituţiei pe care o conduce este crearea de locuri de muncă şi că cei care sunt apţi de muncă trebuie calificaţi şi orientaţi în carieră, astfel încât să aibă o meserie şi să poată lucra. 

Marius Budăi, vești bune pentru pensionari: ”Este cea mai mare victorie! Să nu mai condamnăm cetățenii României la sărăcie pentru următorii 50 de ani!”

"Despre pensiile contributive, cea mai mare victorie pentru români va fi eliminarea din PNRR a acelui procent inuman la adresa cetățenilor români, de a fi condamnați la sărăcie pentru următorii 50 de ani și este clar că din discuțiile de până acum, de la nivelul UE, de la nivelul familiei Socialiștilor-Europeni, avem toată susținerea acestui procent din PNRR. Să nu mai condamnăm cetățenii României la sărăcie pentru următorii 50 de ani.   

În PNRR se vorbește să nu avem 9,4% (n.r. – din PIB, cheltuieli maxime cu pensiile). Niciun stat membru UE nu are în PNRR așa ceva. Nicăieri nu există acest prag! Această inepție trebuie scoasă din UE.  

Atât am fost de iubitori de români – cei care au scris atunci, Ghinea, Turcan și Cîțu, că românii trebuie să fie săraci", a declarat Marius Budăi, ministrul Muncii, la România TV

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: pensii Ministrul Muncii Marius Budăi
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close