Antena 3 Actualitate Social Peste două treimi dintre cei care au contestat calcularea pensiilor în justiţie au avut câştig de cauză, în Covasna

Peste două treimi dintre cei care au contestat calcularea pensiilor în justiţie au avut câştig de cauză, în Covasna

de Georgiana Adam    |    06 Mai 2021   •   19:17
Peste două treimi dintre cei care au contestat calcularea pensiilor în justiţie au avut câştig de cauză, în Covasna

70% dintre pensionarii din Covasna care au contestat în instanță deciziile de calculare sau recalculare a pensiilor au avut câștig de cauză.

Informaţia a fost dezvăluită, joi, ministrul Muncii, Raluca Turcan.

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a spus, joi, că 70% dintre pensionarii din Covasna care au contestat în instanță deciziile de calculare sau recalculare a pensiilor au avut câștig de cauză.

"Suma plătită în primele luni ale acestui an pentru asistență juridică de către Casa de Pensii Covasna este de 22.000 lei, iar totalul achitat la nivel național în ultimii cinci ani depășește 40 de milioane de lei.

Sunt cifre care arată justețea reformei pe care am demarat-o în domeniul pensiilor și care are în vedere, pe de o parte, crearea unei baze de date electronice complete, la nivel național, care să cuprindă toate datele din dosarele de pensii și, pe de altă parte, o nouă lege care să readucă echitatea în sistem, prin introducerea tuturor elementelor esențiale de contributivitate în calculul pensiei”, spune Raluca Turcan.

Ministrul anunță că a finalizat primele două etape ale procesului de evaluare a dosarelor de pensii la nivel național și se fac testări de soft pentru cea de-a treia etapă.

Peste 240.000 de dosare au fost deja evaluate în toată țara.

Turcan mai spune că la Casa de Pensii Covasna, pe lângă procesul de evaluare, s-au recuperat toate restanțele la dosarele de pensii naționale cu termen depășit și mai sunt doar 15 dosare internaționale de soluționat.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close