Antena 3 CNN Actualitate Social Pensionarii au ajuns să se împrumute la CAR şi de 200 lei pentru a-și plăti facturile la curent și gaze

Pensionarii au ajuns să se împrumute la CAR şi de 200 lei pentru a-și plăti facturile la curent și gaze

Pentru a-și putea achita facturile cu sume uriașe la curent și gaze, mai mulți pensionari din Gorj au început să se împrumute de la Casele de Ajutor Reciproc. Ajunși în pragul disperării, cer sume modice de 200 de lei.

Pensionarii au ajuns să se împrumute la CAR şi de 200 lei pentru a-și plăti facturile la curent și gaze
Sursa foto: Getty Images
de Gabriela Mladin    |    Ioana Mircea    |    22 Sep 2022   •   23:06

Unii dintre pensionarii din Gorj au ajuns într-o situație financiară dificilă, astfel încât sunt nevoiți să se împrumute de la CAR pentru a-și plăti facturile la energie.

Bătrânii ajung să împrumute și 200 de lei pentru a putea trece luna. La ghișeele instituției bancare s-au format deja cozi, iar majoritatea vârstnicilor au nevoie de bani pentru lemne, cărbuni, plata facturilor, dar și pentru cumpărarea medicamentelor.

De la an la an, tot mai mulți vârstnici apelează la Casa de Ajutor Reciproc, în vederea obținerii unui credit pentru diferitele nevoi, numărul acestora crescând cu circa 20% față de anul trecut.

"Sumele împrumutate variază între 200 și 60.000 de lei și pot fi achitate în maximum doi ani", a declarat Mihaela Novac, contabil șef CARP Gorj.

Din cauza vârstei înaintate, fiind predispuși multor riscuri, pensionarilor nu li se pot acorda credite bancare, aceștia găsindu-și singurul ajutor la CAR, atunci când doresc să facă un împrumut, din varii motive. Potrivit reprezentanților instituției, ca o noutate, acum și copiii pensionarilor se pot împrumuta la Casa de Ajutor Reciproc.

×
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close