Pericolul din universitățile românești. Sunt adevărate bombe cu ceas

15 Oct 2019   •   15:03
Pericolul din universitățile românești. Sunt adevărate bombe cu ceas

950 de kilograme de substanţe şi preparate chimice periculoase şi toxice, cu termenul de valabilitate expirat, au fost puse sub sigiliu la Centrul Universitar Nord din Baia Mare. Acestea erau folosite de către studenţi la specializări precum Chimie.

Substanţele, dar şi preparatele chimice periculoase şi toxice au fost găsite în urma unei acţiuni a poliţiştilor Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase în colaborare cu specialişti din cadrul Serviciului Criminalistic. Din data de 8 octombrie, când au fost puse substanţele sub sigiliu, studenţii nu mai au făcut cursuri în laborator. „Au venit poliţiştii şi nu ne-au mai lăsat să intrăm în laborator. Cred că era vorba despre substanţele pe care le foloseam la cursuri. Au pus sigiliu şi au plecat. De atunci nu am mai intrat în laborator”, a spus un student al Centrului Universitar Nord din Baia Mare.   

Potrivit unor surse din interiorul instituţiei de invăţământ universitar, faptul că substanţele care erau folosite în laboratoare erau expirate nu reprezenta o noutate pentru profesori. Mai mult, multe dintre ele şi-au pierdut din proprietăţi, iar la cursurile din laborator profesorul le vorbea studenţilor de o anume reacţie colorată dintre două substanţe, dar în realitate rezulta o altă culoare, scrie Adevărul. 

 

Parteneri
x close