Antena 3 CNN Actualitate Social Persoanele care au muncit în condiții grele vor primi o pensie mai mare

Persoanele care au muncit în condiții grele vor primi o pensie mai mare

Persoanele care au muncit în condiții grele vor primi o pensie mai mare
Sursa foto: Foto: pixabay.com
11 Mai 2017   •   09:59

Potrivit unui act normativ care a intrat recent în vigoare, pensionarii care au muncit în condiții mai grele și ale căror pensii au fost stabilite înainte de 1 ianuarie 2011 vor beneficia de plata pensiilor recalculate, așa cum li se promisese în 2015, scrie avocat.ro.

Executivul a stabilit că drepturile de pensie recalculate se vor acorda în două etape: în luna iulie și în luna noiembrie a acestui an.

Drepturile de pensie recalculate se vor plăti în etape. În luna iulie 2017, în cazul persoanelor ale căror drepturi de pensie s-au deschis în perioada 1990-31 martie 2001 inclusiv, iar în luna noiembrie 2017, în cazul persoanelor ale căror drepturi de pensie s-au deschis în perioada 1 aprilie 2001-31 decembrie 2010 inclusiv.

Pensionarii vizați de recalculare au parte de o creștere a punctajelor anuale realizate, cu 50% pentru perioadele în care au desfășurat activități în locuri de muncă încadrate în grupa I de muncă sau în locuri de muncă încadrate în condiții speciale. Iar cu 25% pentru perioadele în care au desfășurat activități în locuri de muncă încadrate în grupa a II-a de muncă sau în locuri de muncă încadrate în condiții deosebite.

De aceste recalculări beneficiază nevăzătorii și persoanele cu handicap sau persoanele din industria extractivă de petrol și gaze.

 

×
Subiecte în articol: pensie mare
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close