Antena 3 CNN Actualitate Social Persoanele cu dizabilităţi, protest la Ministerul Muncii: ”Vrem să muncim, nu să cerşim”

Persoanele cu dizabilităţi, protest la Ministerul Muncii: ”Vrem să muncim, nu să cerşim”

Persoanele cu dizabilităţi, protest la Ministerul Muncii: ”Vrem să muncim, nu să cerşim”
Sursa foto: Foto: Agerpres.ro
22 Aug 2017   •   13:59

Câteva sute de persoane cu dizabilităţi, dar şi reprezentanţi şi susţinători ai acestora, participă, marţi, la un protest în faţa Ministerului Muncii. 

Aceștia reclamă că, de la 1 septembrie, 2.000 de persoane cu dizabilităţi din Unităţi Protejate Autorizate vor fi trimise în şomaj, ca urmare a adoptării OUG 60. Oamenii au foi sau bannere cu mesaje precum: ”România trezeşte-te!” sau ”Vrem să muncim, nu să cerşim”.

Potrivit News.ro, acţiunea a început în jurul orei 12.00 şi este organizată de FONSS- Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale.
Persoane cu dizabilităţi, dar şi reprezentanţi sau susţinători ai acestora protestează faţă de adoptarea OUG 60, prin care, de la 1 septembrie, 2.000 de persoane cu dizabilităţi din Unităţi Protejate Autorizate vor fi trimise în şomaj.

Oamenii au coli de hârtie sau bannere pe care scrie, între altele, ”România trezeşte-te” sau ”Vrem să muncim, nu să cerşim” şi spun că vor să le fie respectate drepturile.

FONSS- Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale arăta, într-un comunicat de presă, că 2.000 de persoane cu dizabilităţi din Unităţi Protejate Autorizate ”se văd în situaţia de şomaj de la 1 septembrie, ca urmare a adoptării OUG 60/2017, fără dialog, fără măsuri tranzitorii sau compensatorii”.

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close